LIGA ŠAMPIONA: Basta pogodio, Maribor ima šansu, AEL srušio Anderleht! (VIDEO)

Srpski reprezentativac strelac u remiju sa Bragom. Malaga i Bate pred Ligom šampiona. Zagrepčani i AEL brane 2:1

  • 0

Pet mečeva i nijedan trijumf gostiju drugog dana plej-of runde za Ligu šampiona. Bate Borisov i Malaga jedini su stekli osetnu prednost isa 2:0 idu na revanše.

Basta je omogućio remi Udinezeu u Portugaliji, AEL je pobedio Anderleht, a Dinamo iz Zagreba, posle ne baš briljatne igre, odlazi u Maribor sa 2:1.

AEL SLAVIO, ALI PRIMIO GOL

Verovanju da Partizanov dželat može i protiv Anderlehta da odigra dvomeč bez primljenog gola došao je kraj. Provereni strelac Anderlehta Mbokani u 62. minutu doneo je 1:1 Belgijancima, ali to nije sprečilo poraz gostiju na "GSP stadionu". Čvrsta igra AEL-a, koju smo dobro upoznali, opet je došla do izražaja, jer Anderleht nije mogao da se razmahne koliko je to moguće sa svojim kapacitetima.

Žunior i Rui Migel omogućili su Kipranima prednost pred revanš u Belgiji, gde neće biti MIlana Jovanovića, koji je po izlasku sa terenra na Kipru dobio drugi žuti karton.

Dušan Basta najavio je još jednu berićetnu sezonu, pošto je evropski put Udinezea otvorio golom. U 23. minutu doneo je prednost u Portugaliji protiv Brage, a izjednačujući gol Ismaila je samo vratio neizvesnost u duelu između dve izjednačene ekipe.

Dinamo je protiv slovenačkog Maribora dugo bio u problemu jer nije brljirao na travi Maksimira. Ipak, kapiten Badelj je posle autogola uspeo da zatrese i mrežu Slovenaca i Hrvate koliko-toliko približi Ligi šampiiona drugu godinu zaredom.

Panatinaikos će imati puno problema da u Atini preokrene 0:2 iz Španije, jer je Malaga izgledala suviše ozbiljno za ekipu iz Grčke. Demikelis i Eliseu pogodili su mrežu "zelenih" u prvih 45 minuta, što bi trebalo da bude dovoljno i za sedam dana.

Plej-of za Ligu šampiona

STAZA PRATILACA

Spartak – Fenerbahče 2:1 (0:0)

Kopenhagen – Lil 1:0 (0:0)

Menhengladbah – Dinamo Kijev 1:3 (1:2)

SREDA

Braga – Udineze 1:1 (0:1)

(Ismaili 68 - Basta 23)

Malaga – Panatinaikos (2:0)

(Demikelis 17, Eliseu 34)

STAZA ŠAMPIONA

Bazel – Kluž 1:2 (1:0)

Helsingborg – Seltik 0:2 (0:1)

SREDA

AEL – Anderleht 2:1 (1:0)

(Žunior 34, Rui Migel 72 - Mbokani 62)

Bate Borisov – Hapoel Šmona 2:0 (1:0)

(Rodionov 29, 78)

Dinamo Zagreb – Maribor 2:1 (1:1)

(Čop 10, Badelj 74 - ag Badelj 39)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA