CRNO-BELI BLEDI U NORVEŠKOJ: Prosečni Tromso je za Partizan timčina!

Norvežani slavili 3:2. Srpski šampion bio na pragu debakla, da bi na kraju zamalo ostao bez remija. U revanšu za sedam dana neophodna pobeda

  • 3

Fudbaleri Partizana su odigrali još jednu bledu utakmicu ove sezone i samo zahvaljujući čudnim spletom okolnosti i dalje žive u nadi da je Liga Evrope dohvatljiva za njih. Tromso je u prvom meču plej – of runde za ulazak u Ligu Evrope slavio pred nekoliko stotina svojih navijača 3:2 (1:1), a Partizan će za sedam dana pred svojim navijačima imati već viđenu situaciju – jurnjavu za 1:0.

Šta napisati i opravdati srpskog šampiona na udaljenom severu Evrope.

Ako su Vladimir Vermezović i svi u stručnom štabu imali hrabrosti da javnosti norveškog predstavnika kao bauk, šta sada da kažu kada videsmo da problem nije u Norvežanima nego u srpskim fudbalerima. Od tog bauka ni „b“, ali su se neke stvari jasno videle. Partizan nema ni igru, a ni tim koji bi mogao da se pošteno nosi u Ligi Evrope.

Tromso je u 90 minuta na toj „strašnoj“ podlozi pokazao skromnost, ali i srčanost, volju da bez obzira na svoje limite proba da uradi nešto.

Napravio je odličan posao. Još kad neko kaže treneru Norvežana da Partizan kad god bi trebalo da pobedi kod kuće u revanšu to ne učini – defintivno će shvatiti da je opravdano što se veoma poradovao kada je u žrebu dobio srpskog šampiona za rivala.

"Crno-beli" su osim u desetak minuta početnih drugog dela delovali kao turisti i hteli da priznaju ili ne morali bi da budu srećni, što ih ipak samo jedan pogodak deli od Lige Evrope.

Gol Aleksandra Mitrovića za 3:2 šest minuta pre kraja sačuvao je kakvu takvu nadu da se može da pozitive u narednih 90 minuta. Daleko od toga da je Partizan slučajno dao dva gola, sramota je onakvoj ekipi Tromsa ne dati nijedan.

Nisu slučajni ni golovi domaćina, oni su za alarmatnu analizu, jer su sva tri postignuta na identičan način.

I zato "crno–beli" ne bi trebalo da kukaju za onim zicerima Šćepovića i Lazara Markovića, već da gledaju kako da Tromsu spakuju dva komada u Beogradu već u uvodnoj fazi revanša.

Težak je posao pred Vladimirom Vermezovićem. Ponovo će se aktivirati priča da ga čeka otkaz u slučaju eliminacije od Norvežana, što će njemu svakako otežati posao.

Doduše, on je i sam rekao da će ovaj dvomeč biti odlučen u Beogradu, pa je valjda spreman na sve. Govorio je to i uoči prvog meča na Kipru, pa svi znamo kako je i revanš odigran.

Partizanu će sreća biti neophodan saigrač narednog četvrtka, jer ovo u Norveškoj ne sluti na dobro.

TROMSO - PARTIZAN 3:2 (1:1)

Strelci: Prijović 37, Bjork 77, Mbođ 82 - Saša Marković 43, Mitrović 84.

TROMSO: Salman, Mbođi, Bjork, Kopinen, Cis, Drage, Jensen, Andersen, Kristijansen, Ondrašek, Prijović (od 62. Johansen).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov, Saša Marković (od 89. Smiljanić), Babović (od 80. Ilić), Tomić, Lazar Marković, Kamara, Stefan Šćepović (0d 57. Mitrović).

(S. M.)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    23. avgust 2012 | 20:31

    hahahaaaa tuzno!!!

  • nessa

    24. avgust 2012 | 07:51

    sram vas bilo na naslovu!Kakva bre timcina, sta je timcina uradila za 90 minuta igre...Ovo je utakmica dva losa tima u kojoj je nas tim promasio bolje sanse.sve mi ovo deluje da je pisac ovog teksta zurio da ne zakasni na utakmicu njegovog kluba gde borbenost i nijedna sansa nisu nagradjene nekim penalom ili iskljucenjem kao protiv rada.

  • pele

    24. avgust 2012 | 09:02

    Komentari nakon utakmica nasih timova samo pokazuju da(ti koji komentarisu)zive u daleko proslom vremenu.Pa,naravno da je ovaj tim timcina za danasnje nase "velike"timove.Ovi nasi timovi i liga je na nivou 3,4 lige nekadasnje Jugoslavije.To je nasa stvarnost-kvalifikacije za kvalifikacije za prvo kolo kvalifikacija za ligu sampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA