ŽREB US OPEN: Nole prvo sa Lorencijem, sa Federerom ili Marejem eventualno u finalu

Tipsarević sa Rufanom, Troicki sa Štebeom u prvom kolu poslednjeg Gren slema. U ženskoj konkurenciji Ivanovićeva sa kvalifikantkinjom, Jankovićeva sa Bondarenko i Jovanovski sa Bartel.

  • 0

Aktuelni šampion i drugi nosilac na US openu Novak Đoković u prvom kolu će igrati protiv 69. igrača sveta Paola Lorencija.

Srbin i Italijan su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio Novak. Poslednji put su se sreli na Australijan openu ove godine u prvom kolu ( 6:2, 6:0, 6:0).

U drugom delu žreba nalaze se Rodžer Federer i Endi Marej, tako da bi Novak sa nekim od njih dvojice mogao da igra u eventualnom finalu. Đokovića na putu do finala ima četvrtog nosioca Davida Ferera, ali i Huana Martina Del Potra.

Đoković je na poslednjih devet Gren slemova stigao do polufinala.

- Odličan je osećaj kad se ovde vratite kao branilac. Bilo bi pogrešno da sad razmišljam o polufinalu. Najbitnije je da se fokusiram na prvi meč koji me očekuje, jer ovde ima 128 vrlo motivisanih igrača. Uvek je veći pritisak na Gren slem turniru, ali to je deo našeg posla i jedva čekam da pokažem svoju najbolju igru - rekao je Đoković tokom kratkog intervjua na žrebu koji je dao kao branilac titule.

Osmi nosilac Janko Tipsarević u prvom meču igra protiv Gijoma Rufana iz Francuske, a Viktor Troicki protiv Nemca Sedrik-Marsela Štebea.

Sva tri srpska predstavnika nalaze se u istom delu žreba!

Endi Marej će se u prvom kolu sastati sa Aleksom Bogomolovom juniorom, a Federer je dobio najlakšeg protivnika Amerikanca Donalda Janga, koji trenutno broji čak 17 uzastopnih poraza.

Huan Martin Del Potro se u prvom kolu sastaje sa sunardonikom Davidom Nalbandijanom.

Potencijalna četvrtfinala: Federer i Tomaš Berdih, Đoković i Del Potro, Marej i Conga i na kraju Ferer i Tipsarević.

ANA SA KVALIFIKANTKINJOM, JELENA SA BONDARENKO

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović kao 12. nosilac će igrati protiv kvalifikantkinje, a njeno ime će se znati po završetku kvalifikacija.

U drugom kolu će se sastati sa boljom iz duela Sofija Arvidson - Kimiko Date-Krum, a onda joj slede protivnice poput Frančeske Skjavone i Karolina Voznjacki.

Jelena Janković, 30. nositeljka u prvom kolu igra protiv Ukrajinke Katerine Bondarenko, dok će Bojana Jovanovski igrati protiv Nemice Mone Bartel.

Ako Jelena porazi Ukrajinku po četvrti put u karijeri, najverovatnije bi igrala sa Šahar Per, a kasnije sa Agnješkom Radvanskom.

Jankovićeva i Jovanovski nalaze se u istoj četvrtini žreba, a sve tri srpske predstavnice su u istoj polovini žreba.

Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić završile su učešće u kvalifikacijama, pošto su poražene u mečevima drugog kola

Poslednji Gren slem u sezoni počinje 27. avgusta i trajaće do 9. septembra.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA