DALAS: Jelena u finalu, Bojani ni gem

Jankovićeva je posle nešto težeg prvog seta uspela da potvrdi da se vraća u formu, a za trofej igra protiv Roberte Vinči koja je deklasirala Bojanu Jovanovski

  • 0

Druga srpska teniserka Jelena Janković potvrdila je bolju formu i plasirala se u finale turnira u Dalasu pobedivši kvalifikantkinju Kejsi Delakvu iz Australije sa 2:0 - 7:5, 6:4.

U borbi za titulu će se boriti protiv Roberte Vinči, a u dosadašnja tri susreta je slavila Jelena. Italijanka je sprečila "srpsko finale" u Dalasu, pošto je deklasirala Bojanu Jovanovski u drugom polufinalu, ne dozvolivši joj ni gem za 52 minuta igre (6:0, 6:0).

Jankovićevoj je ovo drugi plasman u finale nekog turnira u sezoni, a prethodno je izgubila meč za titulu u Birmingemu, kada je slavila Amerikanka Melani Udin.

WTA turnir u Dalasu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara, a pobednica će osvojiti novih 280 bodova i ček na 37.000 dolara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA