POČINJE SERIJA A: Juventus bez konkurencije

Ovo je za nas možda i najinteresantnija od takozvanih Liga petice zbog velikog broja srpskih igrača - njih 13 za hleb zarađuju jureći loptu po travnjacima Apeninskog poluostrva

  • 0

Utakmicama Fiorentina-Udineze (18.00) i Juventus-Parma (20.45) u subotu počinje italijanski fudbalski šampionat - Serija A. Ovo je za nas možda i najinteresantnija od takozvanih Liga petice, zbog velikog broja srpskih igrača - njih 13 za hleb zarađuju jureći loptu po travnjacima Apeninskog poluostrva, plus Sicilija i Sardinija.

Skudeto će na dresu nositi fudbaleri Juventusa, kojima će račune u odbrani titule pokušati da pomrsi Milan, mada je posle odlaska Ibrahimovića i Tijaga Silve realnije da će se "roso-neri" boriti za drugu poziciju s gradskim rivalom Interom nego što će ozbiljno ugroziti "staru torinsku damu".

U crno-belom dresu šampiona Italije nećemo ove sezone gledati Miloša Krasića, mada ga, istini za volju, nismo mnogo gledali ni prošle, jer je plavokosi krilni napadač prešao u Fenerbahče.

U Seriji A ostao je Dejan Stanković, mada se uveliko šuškalo o tome da Inter neće ove sezone računati na njega. Za visok plasman, možda i za jedno od prva tri mesta koja vode u Ligu šampiona, konkurisaće i Bastin i Brkićev Udineze, kao i Fiorentina Adema Ljajića i Matije Nastasića. Ovaj potonji do 31. avgusta, kad se završava prelazni rok u Evropi, možda i napusti "ljubičaste", jer je za njega zainteresovan prebogati Mančester siti, baš kao i za njegovog saigrača, crnogorskog reprezentativca Stevana Jovetića.

Đenova, za koju nastupaju Boško Janković i Nenad Tomović, prošle sezone bila je prva iznad crte, a po svemu sudeći, "grifoni" će i ove godine voditi grčevitu borbu za opstanak. U donjem delu tabele društvo će im verovatno praviti i gradski rival Sampdorija, za koju nastupa i mladi reprezentativac Srbije Nenad Krstičić, a bolja sudbina verovatno ne čeka ni Atalantu, u čijim je redovima potencijalni srpski reprezentativac Ivan Radovanović, kao ni Torino mladog reprezentativca Alena Stevanovića.

Srpski dvojac u Kaljariju - Vlado Šmit i Vlada Avramov ne mogu da se nadaju većoj minutaži u Kaljariju koji je takođe ekipa za donji deo tabele, a neće im u narednoj sezoni pomoći ni to što će utakmice kao domaćini igrati u obližnjem mestu kvartu Sant Eleni, pošto je legendarni stadion "Sant Elia" zatvoren zbog bezbednosnih razloga.

Čast srpskog fudbala na čizmi u 81. izdanju italijanskog šampionata braniće još jedan mladi reprezentativac Milan Milanović, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Sijeni.

Osim Juventusa, milanskog dvojca i Udinezea, visokom plasmanu može da se nada i Napoli, koji je zadržao dvojicu iz udarnog prošlosezonskog trija, Edisona Kavanija i Mareka Hamšika.Treći, Ezekielj Laveci, otišao je u Pari sen Žermen.

Serija A će u nastupajućoj sezoni biti siromašnija za nekoliko velikih imena. Pre svih za živu legendu Juventusa Aleksa del Pjera, koji je posle impozantne karijere okačio kopačke o klin, baš kao i veliki Pipo Inzagi, koji je ostao u fudbalu kao pomoćni trener u Milanu.

Čizmu su napustili i Alesandro Nesta, koji će poslednje igračke dane provesti u američkoj MLS ligi nastupajući za Montreal, kao i Klarens Sedorf, koji je pojačao Botafogo. Đenaro Gatuzo je dugo lomio da li da prekine karijeru, ali je na kraju potpisao za Sion, Đanluka Zambrota, koji je bez kluba i možda okonča uspešnu karijeru, Mark van Bomel, koji se posle sedam godina vratio u PSV, Laveci je s Ibrahimovićem i Tijagom Silvom pojačao bogatune iz PSŽ...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA