SPREMAJU SE ZA RIO: Basketaši Srbije šampioni sveta! (FOTO) (VIDEO)

Reprezentacija Srbije u sastavu Marko Savić, Marko Ždero, Milan Bošković i Dušan Domović Bulut u finalu turnira u Atini pobedila Francusku 16:13. Basket će biti deo Olimpijskih igara u Brazilu 2016. godine

  • 0

Reprezentacija Srbije u košarci tri na tri, popularnom basketu, postala je šampion sveta, pošto je u finalu turnira u Atini pobedila Francusku 16:13.

Ekipu Srbije predstavljali su Marko Savić, Marko Ždero, Milan Bošković i Dušan Domović Bulut.

Reprezentacija Srbije je protiv iskusne i fizički dominatne selekcije Francuske povela 2:0, ali je većim delom susreta, najviše zbog prednosti rivala u skok igri, bila u rezultatskom zaostatku.

"Trikolori" su na dva minuta pre kraja imali čak četiri poena prednosti (12:8). Međutim, borbeni reprezentativci Srbije nisu pomišljali na predaju. Do kraja susreta fenomenalni Savić postigao je osam uzastopnih poena, od čega dve dvojke za nedostižnu prednost 16:12, i to samo nekoliko sekundi pre kraja meča.

Pored junaka trijumfa Savića, koji je postigao ukupno devet poena, ogroman doprinos pobedi dao je i Domović-Bulut sa sedam postignutih poena.

Na putu do titule srpski košarkaši savladali su i reprezentaciju Španije, za koju je nastupio slavni Horhe Garbahosa, ubedljivo najpoznatiji učesnik Svetskog prvenstva.

Ovaj sport biće deo Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Treće mesto osvojila je Ukrajina, koja je sa 19:18 bila bolja od Izraela.

(Agencije / Foto: greece2012.fiba.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA