RAT DO ISTREBLJENJA: Čoviću, ti si fukara i govno, osumnjičen za ubistvo premijera!

Nebojša, ti si opasan čovek, od strane porodice osumnjičen za učešće u likvidaciji premijera. Ja bih tebe, Ćoki, trebalo da se bojim! Jer, kaže Gete: „Ne diraj, da prostite, govno jer ako ga zgaziš neće biti uništeno već samo razmazano i veće, a ti ćeš se usmrdeti“

  • 0

Duško Vujošević se ponovo oglasio saopštenjem. Na sajtu KK Partizan pojavio se tekst pod naslovom "Sa Ovčara i Kablara", jasno upućen na adresu predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Rat koji su pre nekoliko dana počele dve Uprave, a kao povod je Čovićeva rečenica u listu "Informer" "da će hvatati za vrat one koji muljaju naredne sezone" postaje sve izraženiji i nema izgleda da će uskoro stati.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Zbog čega ja iz komotne pozicije zaslužnog trenera uđoh u ove rasprave koje sada pokušavaju da se svedu na privatnu svađu kafanskog nivoa.

Košarka nije profitabilna delatnost, jer da je profitabilna Crvena zvezda bi ostvarila veliki profit jer ima ,,armiju navijača“ i ne bi joj bila potrebna dodatna finansijska pomoć. A ako je Zvezdi potrebna, može se zamisliti kako je drugima.

Od zavšetka prošlog šampionata Crvena zvezda je dovela igrače u vrednosti od 1.500.000 evra (bez poreza). To je urađeno uz garancije dela države koje Partizan smatraju timom prethodne vlasti i hoće da ga unište, jer u istom tom vremenskom periodu u kasu KK Partizana nije došao nijedan evro.

Ukoliko znamo da Partizan ima dugove iz prethodne sezone, a ne želi da menja ime, lako je shvatiti situaciju kluba koji je jedanaest puta zaredom prvak države, pa treba i ove godine da predstavlja Beograd i Srbiju u Evroligi. I ta su deca nečiji sinovi, uz to su šampioni, pa su valjda zaradili svoje plate.

Nisam želeo da se operacija uništavanja Partizana obavlja u tišini, već mi je ideja bila da obavestim zainteresovanu javnost (partizanovce, navijački neopredeljene, resorno ministarstvo, pa i deo države koji rukovodi borbom protiv kriminala i korupcije) da sredstva za sport nisu principijelno raspoređena u skladu sa rezultatima. Da znaju ostavljajući im na savesti da izaberu način reakcije. Samo se plašim da ne bude po onoj Gogoljevoj : ,,Lopov uzjahao lopova, i lopovom goni lopova“.

Istovremeno dok je neko Crvenoj zvezdi obezbedio 1.500.000 eura predsednik KK Crvene zvezda Nebojša Čović je nastavio da podgreva atmosferu za koju znamo u šta se prošle godine izrodila: dešavanja na niškom autoputu pre i posle finala Kupa, u završnici play off-a u Kragujevcu i u četvrtoj utakmici finalne serije u Železniku.

Tada se većina medija nije smela baviti ne verbalnim, već pravim ratom koji je, kao devedesetih huškao novi predsednik nove Zvezde. Tada niste slušali i čitali Vujoševića ali ni osude medija, reagovanja države i Kuće košarke, koji sada navodno izjednačavaju, balansiraju takozvani verbalni rat, a ustvari samo naš odgovor na prljavu igru.

Naravno da sam reagovao i odgovorio na Čovićevu izjavu da će hvatati za grlo. On sa svojom niskošću (pogrešno bi bilo reći visinom) zaista ne može da dohvati u svetu košarke nikoga za grlo. Fašistička je njegova izjava da će se u Srbiji živeti lepše i bolje kada Zvezda bude prvak.

Ostalo su blebetanja koja nemaju veze sa sportom već predstavljaju niz nekontrolisanih uvreda i potpuni gubitak stila. Za sada ne želim da se spuštam fizički i moralno toliko nisko i da se bavim likom i delom Nebojše Čovića, ali ako budem prinuđen da to uradim neće mu pomoći ni što je na B92 bunkerisana emisija Insajdera – Povratak.

Naravno, Nebojša, ti se ne plašiš crnih džipova, bejzbol palica, gepekovanja (mada si praktičan za to). Pa ti si opasan čovek, od strane porodice osumnjičen za učešće u likvidaciji premijera.

Ja bih tebe, Ćoki, trebalo da se bojim! Ali ti znaš da ovo ne pišem ja već dramaturg u beloj rubaški pa njega hvataj za gušu, a mene možeš sa tri ruke kao što si nekad šutirao da uhvatiš. Razumem da se svako bori za svoj klub ali je užas u okviru zanata imati odnos sa ovakvom fukarom i ništarobom.

Ti, koji si poreklom Ilir iz crnogorskog plemena Kuči od Drekalovića, tj. Kastriota, ( knjiga Pleme Kuči, etnička istorija, str. 183, autor Miljan Milošev Jokanović), pa razumeš značenje ovih reči. Jer, kaže Gete: „Ne diraj, da prostite govno jer ako ga zgaziš neće biti uništeno već samo razmazano i veće, a ti ćeš se usmrdeti.“

P.S. Vojvode

Al` nikad neće – Kadinjača!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA