US OPEN: Sjajna Bojana preokretom do drugog kola!

Srpska teniserka savladala favorizovanu Nemicu Monu Bartel posle dva sata i 29 minuta igre u tri seta (4:6, 7:5, 6:2)

  • 0

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo US Opena posle preokreta i velike borbe sa Nemicom Monom Bartel, koju je pobedila prvi put u trećem međusobnom duelu. Bojana je slavila rezultatom 2:1 - 4:6, 7:5, 5:2.

Slabo je krenula Bojana u prvom setu, jer je Nemica izgubila samo jedan poen i brzo stigla da vođstva od 2:0. Mučila se Srpkinja i nikako nije mogla da osvoji vezane poene, pa je Bartelova povela 5:1. Tada je Bojana spasila prvu set loptu, a onda se trgla i uzvratila brejk i smanjila na 5:4. Nemica je ipak osvojila naredni gem, ali je Jovanovski u naredna dva seta pokazala da nije zalutala na poslednji grend slem u sezoni.

U drugom setu je ponovo viđeno vođstvo od 2:0, s tim da su ovaj put dva gema pripala Bojani. Nemica je potom uzvratila i izjednačiča na 2:2, a Bojana je nastavila sa pritiskom. Imala je dve vezane set lopte pri rezultatlu 5:4, ali se Bartelova izvukla. U poslednjem gemu, koji je trajao čitavu večnost, naša teniserka je uspela da iskoristi petu set loptu i uvede meč u odlučujući treći set.

Bartelova je "brejknula" na startu, ali Bojanu to nije omelo da joj odmah uzvrati i izjednači na 2:2. A onda je u šestom gemu oduzela servis 35. teniserki sveta i povela 4:2. U narednom gemu je usledila prava drama, gde je viđeno čak osam "đusova", ali se Bojana odlično odbranila i uzela svoj gem i povela 5:2, a onda i stavila tačku na fenomenalnu borbu od dva sata i 29 minuta.

U narednoj rundi Jovanovska igra protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

Ranije danas je plasman u drugo kolo obezbedila Ana Ivanović pobedom nad Elenom Svitolinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA