RAZLAZ: Posvađali se Zimonjić i Ljodra

- Nećemo više sarađivati, Mika mi je saopšto da ne ide na azijsku turneju i to je samo ubrzalo moju odluku. Nije igrao sa mnom u Vimbldonu zbog rođenja trećeg deteta, ali sada više nema opravdanja - kaže Nenad Zimonjić

  • 0

Nenad Zimonjić odlučio je da prekine saradnju sa Mikaelom Ljodrom posle debakla na US openu, gde su eliminisani u prvom kolu dublova.

- Nećemo više sarađivati. Trebalo je još da igramo turnire u Bazelu i Parizu, ali mislim da od toga sada nema ništa. Mika mi je saopštio da ne ide na azijsku turneju i to je samo ubrzalo moju odluku. Ljodra nije igrao sa mnom na Vimbldonu, ali to je bilo opravdano jer je dobio treće dete. Međutim, sada više nema opravdanja. Očigledno je da ću morati da nađem drugog partnera za sledeću godinu - izjavio je Zimonjić za "Sportski žurnal".

Zimonjić i Ljodra započeli su saradnju prošle godine i imali su mnogo uspona i padova. Osvojili su zajedno pet titula, ali nijedan grend slem. Ove sezone pobedili su sami jednom, u Roterdamu.

- Imali smo serije dobrih rezultata, ali mislim da smo imali veći potencijal nego što smo pokazali na terenu. Jedan od razloga je i to što je Ljodra više bio posvećen singlu. Nismo dovoljno trenirali zajedno, on nije dovoljno radio na riternu. U toku ove sezone nije imao dobre rezultate ni u singlu, ispao je iz prvih 100. I u Njujorku nam je falilo da malo više budemo zajedno, poslednji put igrali smo još na Rolan Garosu - rekao je Zimonjić.

Zimonjić je krajem 2010. prekinuo izuzetno uspešnu saradnju sa Danijelom Nestorom sa kojim je osvojio tri grend slem titule, dve u Vimbldonu i jednu u Parizu. Nestor od tada igra sa Maksom Mirnjijem i imali su puno uspeha, osvojili su osam titula u dve sezone, dve na Rolan Garosu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA