Danci oduzeli nadu Makedoncima

Lazarov promašio šut za pobedu Makedonije, a Lindberg iz kontre doneo trijumf Dancima

  • 0

Ni ferenetična podrška 8.000 navijača koji su došli u Arenu, nije pomogla rukometašima Makedonije da savladaju Dansku i sačuvaju nadu za plasman u polufinale EP. "Vikinzi" su pobedili naše june susede sa 33:32 u utakmici prvog kola Grupe jedan druge faze.

Ovaj meč je bio od presudnog znaaja za obe selekcije, jer samo pobedniku meča bi ostala šansa da se plasira u polufinale.  Makedonci su bili bolji u prvom poluvremenu (19:16), ali taj nivo igre nisu zadržali u nastavku. Dopustili su Dancima da ih prestignu i deset minuta pre kraja povedu i sa tri gola razlike. Ipak, Kiril Lazarov je uzeo stvar u svoje ruke i sa tri vezana projektila izjednačio na 32:32. Imao je i sjajnu priliku u poslednjem minutu da donese vođstvo svom timu, ali mu je golman Danske odbranio šut i usledila je kontra iz koje je Lindberg postigao pobedonosni gol.

Najbolji strelac Danske, po običaju, bio je Mikel Hansen sa 12 golova, dok je Hans Lindberg protivničku mrežu zatresao osam puta. Najzapaženiji u selekciji Makedonije bio je Kiril Lazarov sa 13 pogodaka, a Stojanče Stoilov dodao je na to još sedam golova.

Selekcija Danske u sledećem kolu, za dva dana, igra protiv Nemačke, dok će se Makedonija sastati sa Poljskom.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA