MUSLIMANSKA BRAĆA: Navijači Novog Pazara podržaće Nefči protiv Partizana

Navijačka grupa iz Novog Pazara Ekstremi podržaće azerbejdžanski klub u meču Lige Evrope u Beogradu

  • 4

Međunarodna navijačka organizacija Muslim ultrasi, koja okuplja navijačke grupe u kojima su muslimani iz celog sveta, pozvala je ovih dana navijače Novog Pazara iz grupe Ekstremi da u Beogradu, u prvom kolu Lige Evrope, podrže azerbejdžanski Nefči u utakmici protiv Partizana!

Navijači iz Novog Pazara već su u kontaktu sa simpatizerima Nefčija, ali još ne znaju da li će iz Bakua stići grupe navijača na utakmicu protiv Partizana.

- U Beogradu ćemo pružiti bratsku podršku fudbalerima Nefčija. To je bratstvo po muslimanskoj liniji, po liniji vere, i ne vidim tu ništa čudno.  Osim tog poziva, poznato je da smo mi u bratskim odnosima s navijačima Fenerbahčea, koji takođe dobro sarađuju s navijačima iz Azerbejdžana. Zbog toga imamo duplu obavezu da u Beogradu podržimo Nefči u utakmici s Partizanom - kaže Emir, jedan od vođa Ekstrema, a prenosi "Kurir".

Navijači su već uputili molbu ambasadi Azerbejdžana u Beogradu da im, ako je to moguće, obezbede autobuski prevoz iz Novog Pazara do srpske prestonice.

- Ako nam oni ne pomognu, mi ćemo se nekako snaći da odemo na tu utakmicu. Ići ćemo u Beograd, osim ako neko ne izmisli razlog i zabrani nam taj put. A to se sve češće dešava, pa uglavnom ne možemo nikud iz Novog Pazara - kažu u Ekstemima.

Nekad je mnogo Pazaraca igralo u Partizanu?

- Istina je, mnogo je Pazaraca igralo u Partizanu. Međutim, već na prvoj utakmici u Beogradu neprijateljski su nas dočekali nacionalističkim parolama „grobara“, koji su i napali naše redare u Novom Pazaru. Na Marakani smo, recimo, mnogo bolje dočekani, i Pazarci sada gaje simpatije prema Zvezdi, a ne prema Partizanu.

(Telegraf.rs, izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G R O B A R

    4. septembar 2012 | 09:13

    Kako tuzno zvuci recenica "PA UGLAVNOM NE MOZEMO NIKUD IZ NOVOG PAZARA" hahahahaha

  • antimedia

    4. septembar 2012 | 16:39

    "Pazarci gaje simpatije prema Zvezdi"???? Pazarci gaje simpatije i vole samo PAZAR! A ove medijske kuce su za zaljenje sve redom.

  • Delija

    5. septembar 2012 | 18:05

    Dodji te evo stizu i delije,lepo ceemo vas docekati :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA