Zvezda Prosinečkom isplaćuje dug do 15. januara

Stefan Pantović, vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda, kaže da su u klubu svesni svojih obaveza i da je sve precizirano sporazumnim raskidom ugovora sa Prosinečkim, koji će zaostali novac primiti u dve rate, sa 15. januarom 2013. kao krajnjim rokom

  • 0

Crvena zvezda duguje bivšem treneru Robertu Prosinečkom oko 280.000 evra i obavezala se da će dug isplatiti do 15. januara naredne godine, tvrdi vršilac dužnosti generalnog sekretara Stefan Pantović. On je najavio da bi od sutra trebalo da počne rešavanje zaostalih primanja Radnoj zajednici.

Prosinečki je u intervjuu zagrebačkom "Jutarnjem listu" izjavio da se nada da potraživanja koja ima od "crveno-belih" neće morati da se rešavaju pred sudom, niti otpisivanjem duga od njegove strane...

- Ni slučajno da će bilo ko doći u poziciju da se odriče zarađenog novca. Mi smo svojih obaveza svesni - rekao je Pantović za "Večernje novosti".

- Uostalom, sve je precizirano sporazumnim raskidom ugovora s Prosinečkim, kako visina dugovanja, tako i dospeće obaveza.

Pantović nije želeo da navodi tačnu sumu koliko Zvezda duguje donedavnom šefu stručnog štaba, ali je potvrdio da informacija iz medija da se radi o 280.000 evra u dobroj meri odgovara istini...

- Ne bih da otkrivam konkretne detalje bilo čijeg ugovora, samo mogu da kažem da je reč o nešto manjem iznosu nego što je objavljeno u medijima. Mi smo se obavezali da taj novac isplatimo Prosinečkom u dve rate, s 15. januarom 2013. godine kao krajnjim rokom za isplatu celokupnog duga.

Odmah po dolasku na funkciju, Pantovića je dočekalo i naraslo nezadovoljstvo u Radnoj zajednici, za koju je i Prosinečki potvrdio da punih sedam meseci nije primila platu. V. d. generalnog sekretara tvrdi da će održati datu reč, odnosno da će do kraja ove nedelje početi isplata zaposlenima.

- Radna zajednica je naš prioritet. Kao što sam i rekao zaposlenima, najkasnije u četvrtak biće isplaćena jedna plata. Zaista je nedopustivo da ljudi sedmi mesec ne primaju zaradu, a pritom uredno obavljaju sve svoje dužnosti. Želimo da budemo korektni prema svima i najvažnije nam je da rešimo pitanje radne zajednice - poručio je Stefan Pantović.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA