MOĆNI "GASPROM": Transfer Hulka rekord prelaznog roka (TOP 10)

"Gasprom", vlasnik Zenita iz Sankt Peterburga i generalni sponzor Crvene zvezde, obeležio kraj prelaznog roka astronomskom investicijom od 95 miliona evra za dovođenje Brazilca Hulka i Belgijanca Vitsela u redove ruskog šampiona

  • 0

Brazilac Hulk postavio je rekord prelaznog roka transferom iz Portoa u ruski Zenit za 55 miliona evra, a po specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", Hulkov transfer sedmi je najveći svih vremena i, naravno, rekord za ruske prilike.

Moćni "Gasprom", najveći svetski proizvođač prirodnog gasa, vlasnik Zenita iz Sankt Peterburga i generalni sponzor FK Crvena zvezda, nije se tu zaustavio, već je utrošio još 40 miliona evra za Belgijanca Aksela Vitsela, donedavno igrača Benfike, što je treći najveći transfer ovog leta, zajedno sa prelaskom, takođe Belgijanca, Edena Azara iz Lila u Čelsi, Brazilca Lukaša Moure iz Sao Paola u Pari Sen Žermen i Španca Havija Martineza, koji je dres Atletik Bilbaoa zamenio Bajernovim.

Iako Rusi odavno dobro plaćaju, dosad nisu uspevali da dovedu najatraktivnije svetske fudbalere u naponu snage, pa bi transferi Hulka i Vitsela mogli da budu zapamćeni kao velika prekretnica. Zenit očito sa velikim ambicijama kreće u Ligu šampiona, u kojoj je prošle sezone prvi put stigao do nokaut faze, a neće, naravno, zapostaviti ni šampionat Rusije u kojem je trenutno prvi.

PSŽ, potpomognut novcem bogatih Arapa, ostvario je drugi najskuplji transfer leta, dovođenjem Tijaga Silve iz Milana za 42 miliona evra. Pored Tijaga Silve, Parižani su doveli Argentinca Ezekijela Lavecija iz Napolija za 26 miliona evra, kao i Zlatana Ibrahimovića iz Milana za 21 milion evra, što su deseti i jedanaesti najveći transferi ovog prelaznog roka.

Dugo nagoveštavani prelasci Robina van Persija i iz Arsenala u Mančester junajted i Luke Modrića iz Totenhema u Real, možda bi mogli da imaju i veći značaj na terenu od nekih već navedenih, ali, kada je reč o finansijskom aspektu, ostali su malo u senci. Modrić je sa transferom vrednim 34 miliona evra postao rekorder sa prostora bivše Jugoslavije, mada je tek sedmi u ovom prelaznom roku.

Van Persi je za "skromnih" 29 miliona evra, koji bi zavisno od učinka mogli da narastu na 31,5 miliona, pojačao četu Aleksa Fergusona i pridružio se našem Nemanji Vidiću, što mu je donelo deveto mesto, ispred njega je Brazilac Oskar, pojačanje Čelsija, doveden iz Internasionala iz Porto Alegrea, uz Azara novi saigrač kapitena reprezentacije Srbije Branislava Ivanovića.

TOP TRANSFERI LETA:

1. Hulk (Brazil) iz Portoa u Zenit - 55 miliona evra

2. Tijago Silva (Brazil) iz Milana u PSŽ - 42 miliona

3-6. Eden Azar (Belgija) iz Lila u Čelsi - 40 miliona

Aksel Vitsel (Belgija) iz Benfike u Zenit - 40 miliona

Lukaš Moura (Brazil) iz Sao Paola u PSŽ - 40 miliona

Havi Martinez (Španija) iz Atletik Bilbaoa u Bajern Minhen - 40 miliona

7. Luka Modrić (Hrvatska) iz Totenhema u Real - 34 miliona

8. Oskar (Brazil) iz Internasionala u Čelsi - 32 miliona

9. Robin van Persi (Holandija) iz Arsenala u Mančester junajted - 29 miliona

10. Ezekijel Laveci (Argentina) iz napolija u PSŽ - 26 miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA