FERER JE STVARNO BULDOG: Tipsarević bez prvog Gren slem polufinala!

Španski teniser pobedio Tipsarevića posle više od 4 sata igre - 6:3, 6:7, 2:6, 6:3, 7:6. Spektakularan tenis našeg predstavnika nije odveo na prag finala

  • 0

Janko nije uspeo! Protiv španskog teniskog ratnika Davida Ferera, Tipsarević nije imao snage da slavi posle prednosti 4:1 u trećem setu i ostao bez najboljeg plasmana na US openu!

Ferer - Tipsarević 6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3, 7:6 (4)!

Posle prošlogodišnjeg istorijskog plasmana u četvrtfinala, malo je nedostajalo za korak više našeg tenisera. Baš malo, posle 2:1 u setovima i brejka prednosti u petom periodu igre.

Mnogo će Janko premotavati film iz poslednjeg seta. Tada je imao 4:1 na svom kontu, brejk prednosti i grogiranog proitivnika. Ali, nije umeo da ga dotuče. Dozvolio mu je potpuni povratak u igru, a Španac koji je fajter do iznemoglosti, na poklone ne uzvraća samo osmesima.

Kada je stigao Tipsarevića, izgurao je do taj brejka, a onda jednostavno sačekao da se slomi naš teniser i plasirao se u polufinale.

MOGAO JE ŠPANSKI DA POSTANE SRPSKI BULDOG

Janko je sa puno respekta pričao o drugom reketu Španije. Nazvao ga je na konferenciji uoči meča "buldogom koji trči i sve stiže".

Španac je upravo to činio u trenucima kada se mislilo da je definitivno gotov. Pokazao je da se na tako nešto nikada ne može računati.

Velika šteta! Naročito posle 5. gema trećeg seta kada je Janko fenomenalnim brejkom poslao oruku planeti da je spreman za slavlje i istorijsk rezultat.

Više od devet minuta je trajao gem, Janko je spasio tri gem lopte, leteo po terenu, slao dijagonale, vraćao se, lobovao Španca. Na kraju iskoristio brejk loptu i emotivno ispražnjenog Ferera dotukao u naredna tri gema.

I tada je Janko bio blizu..ali.

Posle čudesnog petog gema trećeg seta putem Tvitera se oglasio i Dirk Novicki. Njegova poruka da meč Tipsarevića i Ferera jednostavno "mora da se gleda", obišla je svet!

Janko je dozvolio sebi da sa oscilacijama koncentracije pokloni uvodni set rivalu, a u narednom setu rešio šta hoće i pokazao šta želi.

Igru nerava okončao je u taj brejku, gde je igrao fenomenalno. Od starta je preuzeo poene u svoje ruke, zadržao prednost do kraja i vratio se u igru.

Posle demolirajućeg trećeg seta, usledio je period pada, ali je ponovo najavio "perfekciju u glavi". Izgubio je nesrećno svoj servis kod 3:3, potpisao kaitulaciju i odmah se okrenuo 5. setu.

Janka mašinu gledali smo samo do polovine odlučujućeg seta!

Perfektno do 3:0, pa puštanje gasa na protivnikov servis, da bi umesto rutinskog posla Tipsarevića usledio neverovatni povratak Španca. Stigao je do 4:4, obojica su zatim čvrsto držali svoj servis, taj brejk je morao da odluči putnika u polufinale!

Ferer je umesto Janka zakazao duel sa Đokovićem ili Del Potrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA