ESTONIJA - SRBIJA (19.00 TV): Pobeda za rasplet po meri

Trijumf nad Estonijom mogao bi da obezbedi plasman "orlova" na EP u Sloveniji ako se uklope ostali rezultati, a garantovao bi da Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini u poslednjem kolu kvalifikacija protiv Izraela

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras u Talinu (19.00 TV RTS) protiv Estonije igra meč devetog kola kvalifikacija za Evrobasket 2013, a imperativ pobede ne treba ni naglašavati.

Pobeda nad Estonijom mogla bi da obezbedi plasman "orlova" na Evropsko prvenstvo, ali samo ako se uklopi još nekoliko rezultata, tako da je verovatnije da će odluka o putu za Sloveniju biti doneta u poslednjem kolu, u kojem bi u tom slučaju srpskim košarkašima bila dovoljna bilo kakava pobeda  protiv Izraela za plasman na Evrobasket. Eventualni poraz zakomplikovao bi situaciju, Srbija bi morala da pobedi Izrael u poslednjem kolu sa više od 13 poena razlike, kako bi kao druga u grupi sigurno otišla na EP.

Srbija je u prvom meču protiv Estonije ubedljivo slavila u Novom Sadu 88:63, ali Estonce srpski košarkaši nikako ne bi smeli da shvate olako, jer se radi o jednom od prijatnijih iznenađenja kvalifikacija, o čemu svedoči i pobeda nad Izraelom u gostima. Takođe, Estonija još ima, makar teoretske, šanse za plasman na EP, pa im motiva neće nedostajati.

- Estonci igraju netipično. Mnogo šutiraju za tri poena, nekad i više nego što šutiraju za dva. Nisu uvek precizni i zato moramo da igramo dobro pod košem i zatvorimo šuteve iz svih uglova. Ukoliko ubace visok procenat trojki, bićemo u velikom problemu - ocenio je selektor srpskih košarkaša Dušan Ivković.

Reprzentaciju ni ovog puta nisu mogle da mimoiđu povrede, Marko Kešelj i Ivan Paunić neće biti na raspolaganju selektoru za utakmicu u Talinu, ali vratio se Nenad Musli.

- Pred put se povredio Paunić, koji ima veoma bolnu rupturu trbušnih mišića i otežano diše. Posle velikih problema sa alergijom, u tim se vratio Dejan Musli i mogu reći da je na treningu bio veoma dobar. Sada u timu imamo šest centara i šest bekova, tako da mislim da ćemo biti pokriveni na svim pozicijama i spremni za utakmicu sa Estonijom - rekao je Ivković.

U našoj grupi danas igraju još Island - Crna Gora (17.45) i Izrael-Slovačka (20.00), dok su parovi poslednjeg kola u utorak 11. septembra Srbija- Izrael, Crna Gora - Slovačka i Estonija-Island.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA