KVALIFIKACIJE za SP: Duplo golo na "Hempden parku"!

Prvi kvalifikacioni meč reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Brazilu završen je rezultatom 0:0. Utakmicu obeležilo malo ozbiljnih prilika, mnogo mladih prvotimaca i zviždanje Kolarovu

  • 0

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 0:0 na gostovanju Škotskoj u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2016. godine. Tokom celog meča domaći navijači zviždali su kad god je loptu primio Aleksanad Kolarov. Najbliže golu oba tima bila su u poslednjim minutima meča.

Do 15. minuta već je izvedeno pet kornera, što govori koliko je utakmica bila dinamična od samog početka. Ređale su se prilike na obe strane, ali niko nije uspeo da zatrese mrežu u prvom delu utakmice. Mladi Zvezdini Darko Lazović i Srđan Mijailović, kao i novi igrač Mančester sitija Matija Nastasić bili su starteri. U prvom delu meča Lazović je imao najbolju priliku za Srbiju u 44. minutu, ali je golman Mek Gregor dobro reagovao.

Drugo poluvreme počelo je dobrim prodorom  Zorana Tošića, međutim on nije šutirao precizno. Mladog Lazovića zamenio je Dušan Tadić u 58. minutu, da bi već 62. minutu sjajno uposlio Kolarova koji je šutnio pored gola. Samo tri minuta kasnije, Škoti su uzvratili prilikom Nejsmita, koji se nije snašao ispred Vladimira Stojkovića, i to je bila najbolja prilika za domaćina tokom celog meča.

Poslednjih dvadesetak minuta protekli su bez uzbuđenja. Po nekoliko prilika i za jedne i za druge, ali bez ozbiljnijih šuteva. Posle ulaska Lekića u 83. minutu, Srbija je pokušala do gola da dođe centaršutevima, ali bezuspešno. U poslednjem minutu utakmice najbolju priliku za Srbiju imao je Tadić.

Utakmica je završena rezultatom 0:0, što je posle prikazane igre bilo najpoštenije.

 

Stadion: "Hempden park".

Kapacitet: 52.063.

Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

Kartoni:

Žuti: Nastasić, Ninković (Srbija) - Snudgras (Škotska)

ŠKOTSKA (4-5-1):

Mek Gregor – Haton, Bera, Vebster, Dikson - Kadvel, Nejsmit, Morison (Meki 81.), Adam, Snudgras (Forest 69.) – Miler (Rouds 81.).

SRBIJA (4-2-3-1):

Stojković – Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov – Ignjovski, Mijailović (Fejsa 46.), Ninković, Lazović (Tadić 58.) , Tošić – Đurišić (Lekić 83.).

 

(J. Jovčić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA