DRUGO JU-ES OPEN FINALE: Marej pobedio vetar i Berdiha!

Britanac posle finala Vumbldona i osvajanja Olimpijskih igara obezbedio još jednu borbu za trofej na velikom turniru

  • 0

Endi Marej je prvi finalista Ju-Es opena, jer je u dramatičnom meču pobedio Tomaša Berdiha u četiri seta - 5:7, 6:2, 6:1, 7:6.

Britanac je posle finala Vimbldona i Olimpijskih igara stigao do drugog meča za titulu na Otvorenom prvenstvu Amerike, a petog na gren slem turnirima.

Vetrovito polufinale mnogo više je prijalo Britancu, koji je lakše kontrolisao udarce u ne baš vremenski regularnim uslovima, pa mu je preostalo da sačeka ime protivnika u finalu - Đokovića i Ferera.

Imaće priliku da osvoji trofej na "Flešing Medousu", pošto 2008. nije uspeo protiv Rodžera Federera.

Tomaš Berdih nije uspeo da posle pomenutog Švajcarca skine još jedan skalp igračima iz vrha ATP liste. Cela priča na stadionu "Artur Eš" izgledala je tako da se dosta dugo činilo da je Britanac dao set fore rivalu, a onda počeo da igra tenis.

Bio je strašno raspoložen u drugom i trećem setu. Jednostavno, Marej kakvog gledamo čitavo leto. Berdih je izbačen iz ritma, a niko njegov povratak nije očekivao ni kada je Endi stekao 3:0 na početku 4. seta.

Međutim, Čeh se uzdigao u teškom trenutku. Vratio je brejk zaostatka, stigao do 3:3, a onda u igri "gem za gem" uspeo da stigne do realne nade da može da izbori peti set - do taj-brejka.

Berdih je tamo imao 5:2 i set-loptu na 6:5, ali nije mogao protiv Mareja. Psihički veoma stabilan Britanac zasijao je u prelomnim trenucima i naterao Čeha da dve loptice (uz pomoć vetra) pošalje u aut i njega u finale Otvorenog prvenstva Amerike posle četiri godine.

- Bio sam fokusiran na to da mi sve ide po planu. Po vetru nije moglo da se igra. Leteli smo, jedva kontrolisali uslove - rekao je Endi Marej posle meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA