Navijači Velsa u poseti beogradskoj gimnaziji

- Ovde smo da podržimo Vels u meču protiv Srbije, nadamo se da će Vels pobediti, ali smo, takođe, ovde i da predstavimo zaista pozitivan imidž velških fudbalskih navijača našim srpskim prijateljima

  • 0

Fudbalske reprezentacije Srbije i Velsa u utorak će odigrati kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a tim povodom navijači Velsa posetili su Prvu beogradsku gimnaziju, kako bi među đacima promovisali fer navijanje bez nasilja i tuča.

Pred meč u Novom Sadu, navijači Velsa došli su među beogradske gimnazijalce da, kako kažu, poprave loš imidž navijača iz Velike Britanije, koji su bili prepoznatljivi po huliganstvu na stadionima i da poruče da nasilje ne treba da bude sastavni deo navijanja.

- Pre 20 godina navijanje je u Britaniji bilo potpuno drugačije, bilo je tuča, bilo je nasilja. Sada na utakmice dolaze i roditelji sa sasvim malom decom - kazao je jedan od navijača Dejvid Kolins.

Velški navijači su proveli sat u razgovoru sa đacima, zanimalo ih je koliko koštaju cene karata za derbi utakmice, koliko zarađuju fudbaleri u Srbiji, kao i da li ima tuča rivalskih navijačkih grupa.

- Ovde smo da podržimo Vels u meču protiv Srbije, nadamo se da će Vels pobediti, ali smo, takođe, ovde i da predstavimo zaista pozitivan imidž velških fudbalskih navijača našim srpskim prijateljima. Nadamo se da ćemo sve uspeti da uverimo u to da su velški navijači prijateljski nastrojeni i zabavni - dodao je Kolins.

Učenici su rekli da srpski stadioni nisu naročito bezbedni i da je na ovdašnjim utakmicama gotovo nezamislivo videti neku porodicu i sasvim malu decu.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA