Zvezda bi da iznenadi Panatinaikos na turniru u Sofiji

Košarkaši Crvene zvezde DIVA otputovali u Bugarsku gde će 14. i 15. septembra učestvovati na jakom međunarodnom turniru uz Panatinaikos, Barselonu i bugarski Lukoil

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde DIVA otputovali su u Bugarsku gde će 14. i 15. septembra učestvovati na veoma jakom međunarodnom turniru "Lukoil Ecto sport". Osim domaćina, višestrukog šampiona Bugarske Lukoila i beogradskih "crveno-belih" na turniru će igrati atinski Panatinaikos i Barselona.

Prvu utakmicu Zvezda igra u petak, 14. septembra od 17.30 po našem vremenu, dok se od 19.30 sastaju Lukoil i Barselona. U subotu 15. septembra igraju se mečevi za plasman (za treće mesto u 16, finale u 18 sati).

Put Sofije krenulo je 13 igrača, u Beogradu su ostali Branko Lazić, koji ima povredu stopala i Andreja Milutinović. Ekspedicija "crveno-belih" jača je za tim menadžera Nebojšu Ilića koji se po završetku obaveza u reprezentaciji odmah priključio ekipi.

- Prošli smo najteži deo uključujući bazični deo na Zlatiboru i rad u Beogradu. U međuvremenu smo odigrali šest, uslovno rečeno, jako teških utakmica jer intenzitet treninga u tom periodu nismo smanjivali, pa je umor bio naš dodatni problem - ocenio je trener "crveno-belih" Milivoje Lazić.

O očekivanjima za turnir u Sofiji, Lazić je rekao:

- Odradili smo poslednji udarni mikrociklus treninga i posle tako napornog rada idemo u Bugarsku. U Sofiji nas očekuje veoma kvalitetan turnir. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Protiv Panatinaikosa nam je prevashodno zadatak da ostavimo srce na terenu, da pokušamo da sprovedemo našu filozofiju igre u što je moguće većoj meri i ako nam se ukaže prilika - zabeležimo pobedu protiv tako renomiranog rivala. Turnir je zaista veoma jak, biće nam odlično merilo da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na najbolje evropske timove – konstatovao je Lazić.

Po povratku iz Bugarske, Zvezda će odigrati još dva kontrolna meča koja će po rečima trenera Lazića biti isključivo iskorišćena za završno uigravanje i poslednju proveru igrača pred početak sezone.

(Telegraf.rs/Foto: kkcrvenazvezda.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA