"Orlovi" će opet igrati u Novom Sadu, ali ne protiv Belgije

FIFA se striktno drži svog pravila da domaćinstvo mora biti najavljeno barem dva meseca pre utakmice, ali u FSS ne odustaju od ideje da reprezentacija opet igra u Novom Sadu

  • 0

Posle sjajne atmosfere koja je dočekala reprezentaciju Srbije na kvalifikacionoj utakmici za Mundijal 2014 u Novom Sadu, selektor Mihajlović i igrači izrazili su želju da "orlovi" i narednu utakmicu protiv Belgije igraju na "Karađorđu". FSS je uputio zahtev Međunarodnoj fudbalskoj asocijaciji Fifi, ali odgovor iz Ciriha po svemu sudeći, neće biti pozitivan.

Naime, pravilo FIFA je da se domaćin mora odrediti najmanje dva meseca pre utakmice, a duel sa "crvenim đavolima" je već sledećeg meseca.

U srpskoj kući fudbala, međutim, ne odustaju od Novog Sada, jer je i čelnike FSS oduševio ambijent na "Karađorđu".

- Još pre početka kvalifikacija napravili smo plan sa selektorom da se mečevi reprezentacije igraju svuda u zemlji gde postoje uslovi koji zadovoljavaju FIFA i UEFA standarde. Meč sa Velsom je odmah dodeljen Novom Sadu, a sa lokalnom samoupravom grada Niša razgovarali smo da ukoliko uspeju da završe sve radove na "Čairu", tamo dočekamo Škotsku - kaže za "Novosti" generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Prema prvobitnoj ideji, dve najvažnije utakmice u grupi, protiv Belgije i Hrvatske, predviđeno je, što je logično, da se igraju na najvećem srpskom stadionu, na beogradskoj "Marakani".

- Propisi su da se za svaki meč dva meseca unapred dostave podaci FIFA o tome gde i kada će se igrati utakmica. Mi smo prijavili ranije da u Beogradu dočekamo Belgiju. Ipak, Novi Sad je bio u svakom smislu fenomenalan domaćin protiv Velsa, puni utisaka su otišli sa "Karađorđa" i igrači, stručni štab, čelnici saveza... Sigurno je da ćemo se vratiti u Novi Sad, da li za meč sa Belgijom ili neki drugi, znaćemo više o tome sledeće nedelje - kaže generalni sekretar FSS Zoran Laković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA