Košarkaši Zvezde poslednji u Sofiji

Ambicije košarkaša Crvene zvezde ne poklapaju se sa onim što je prikazano u Sofiji, gde su posle poraza od Lukoila (75:85) zauzeli poslednje mesto

  • 0

Poraz od atinskog Panatinaikosa u Sofiji, u utakmici sa relativno korektnim odbranama, u redovima košarkaša Crvene zvezde sugerisao je na to da "škripuće" u napadu. Međutim, u meču za treće mesto, koje su izabranici trenera Milivoja Lazića igrali protiv domaćeg Lukoila, ukazao je i na brojne propuste u "oba pravca". Zvezda je turnir u Sofiji završila na četvrtom, poslednjem mestu, pošto je izgubila i od Lukoila - 75:85 (20:22, 23:18, 18:25, 14:20).

Početna petorka "crveno-belih" sa Cvetkovićem, Rakočevićem, Almondom, Savovićem i Braunom mogla bi da bude i petorka od velike koristi. Oni su uz devet poena Cveleta i Almonda brzo došli do maksimalne prednosti od 12:4. S prvim izmenama krenuli su i problemi. Već na kraju prve deonice Bugari su preokrenuli rezultat (serijom 18:4) i poveli 22:18.

Naravno, kraj se nije nazirao jer su obe ekipe igrale po sistemu toplo-hladno. Zvezda je nekoliko minuta loše igre protivnika kaznila, pa je serijom 10:0 došla do prednosti 37:32. Od tada se do samog finiša igralo "koš-za-koš", a prvi pokušaj Lukoila da se odlepi, početkom poslednje deonice, bio je osujećen. Drugi nije, pa su domaći košarkaši na kraju slavili 85:75.

Moris Almond je, ako je to sada bitno, sa 15 poena bio najefikasniji u redovima Beograđana. Raško Katić je dodao 13, a Rakočević 10. Sa 19 najefikasniji na susretu bio je Božidar Avramov, koji je sa tri trojke u poslednjoj četvrtini zapečatio sudbinu Beograđana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA