LABOVIĆ: Ivkoviću, idi šetaj Kalemegdanom i čuvaj golubove!

"U vašoj reprezentaciji, dok ste vi na čelu, ništa se neće promeniti, lopta će uvek biti kod Teodosića, koji će da doda pas Krletu, i to je cela igra. Ostali su kao maskote pored terena, poručio selektoru bivši reprezentativac koga je Ivković prozvao da se "ugojio"

  • 9

Bura oko tek završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci  još se nije stišala, bolje reći - tek je počela. Među potencijalnim reprezentativcima koje je selektor Dušan Ivković pomenuo na poslednjoj konferenciji za štampu bio je i Dragan Labović. Ovaj bivši igrač FMP, koji karijeru gradi u Rusiji, osetio se prozvanim Dudinom rečenicom da ga nema u reprezentaciji zato što se ugojio slaveći rođenje sina.

 

U otvorenom pismu javnosti koje je poslao "Sportskom žurnalu" Labović je odgovorio Ivkoviću rekavši da "on nije trener, već košarkaški filozof sa dve osvojene Evrolige u kojima je potrošio 970 miliona evra!"

 

- Bio sam najbolji strelac Jadranske lige i najbolji igrač svakog mogućeg prvenstva, ali nisam imao mesta u tada vašoj reprezentaciji, sastavljenoj iz jedne menadžerske agencije. Te 2008. godine digli ste cenu mnogima koji to ne zaslužuju, a meni spustili. Devedeset odsto njih je kroz tu akciju uzelo milione. Hvala Bogu i ja sam, ali mimo te akcije, mimo te jedne menadžerske agencije i vašeg urgiranja i zvanja po Evropi, kako igrači moraju da igraju - rekao je Labović, i osvrnuo se na Dudin izgovor da zbog "viška kilograma nije mogao ravnopravno da se bori za mesto u timu", ali i da je "možda malo duže slavio rođenje deteta".

 

- Gospodine Ivkoviću, ako ste mislili da vam neću odgovoriti na vaš komentar da sam dugo slavio rođenje deteta, grdno ste se prevarili. Odgovoriću vam sočno, jer mi karakter ne nalaže drugačije! Smatram da je prirodno da se svaka prinova proslavi. Nisam je slavio pred pripreme, nego u toku priprema, ali vam opraštam jer ste čovek u godinama. Moje slavlje i nije neki problem, jer je bilo samo jednom, a raspitajte se kako vaši igrači proslavljaju iz karantina skoro svaki dan kad se spremaju za velika dela.

 

Nekadašnji košarkaš FMP nije se tu zaustavio, već je iskreno prokomentarisao i igre reprezentacije...

 

- Ne igram u Realu niti u Barseloni, ali imam u nogama u poslednje tri godine više minuta na parketu nego 80 odsto vaše reprezentacije. U vašoj reprezentaciji, dok ste vi na čelu, ništa se neće promeniti - lopta će uvek biti kod Teodosića, koji će da doda pas Krletu, i to je cela igra. Ostali su kao maskote pored terena, odnosno imaju istu ulogu kao te maskote pored terena, ali ne samo u vašoj reprezentaciji, već i u velikim evropskim klubovima! Predlažem vam da ubuduće šetate Kalemegdanom, čitate "Politiku", čuvate golubove… Ja ću i dalje da budem debeo i da igram po 25–30 minuta i zarađivaću mimo vašeg marketinga. Hvala na pažnji i doviđenja, žurim ugasiće mi se kalijan!

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    17. septembar 2012 | 01:56

    Svaka čast Laboviću. S obzirom da Ivković ne može Teodosića da nauči košarci,mogao bi da ga uvede u svet golubarstva. Tu neće toliko brukati Srbiju. A mogu zajedno i na domine u neki od parkova.

  • jokan

    16. septembar 2012 | 11:50

    Bravo kralju!

  • darko

    16. septembar 2012 | 10:41

    Sa takvim jezikom i nisi za reprezentaciju... Ivkovic je odlican trener i veliku covek! Bolje malo preispitaj sebe nego sto ucis tatu kako se deca prave !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA