BOJANA JOVANOVSKI: Saobraćajka me usporila

Srpska teniserka je tokom Australijan opena doživela saobraćajni udes, u kojem je zadobila neugodnu povredu, koja ju je dugo mučila

  • 0

Srpska tenisrka Bojana Jovanovski, uprkos nedavnom porazu od 16-godišnje Hrvatice Done Vekić, ima iza sebe prilično uspešnu sezonu. Osvojila je svoju prvu WTA titulu u Bakuu, stigla do polufinala u Dalasu, a javnost je tek sada saznala zašto je početkom godine naglo stala, i to posle sjajnih rezultata, koji su je doveli do 50. mesta WTA liste tokom 2011.

- U saobraćajnoj nesreći u Melburnu, za vreme Otvorenog prvenstva Australije, povredila sam vrat. Iako nije bila teška, ta povreda mi je poremetila planove. Nisam mogla da treniram onim intenzitetom koji je potreban kad uđete u prvih 100, a da ne govorimo o napredovanju. Povreda je bila bolna, dugo se vukla i tek sada mogu da kažem da sam zdrava - rekla je Jovanovski.

Trenutno je na 64. mestu, ali bi od ponedeljka trebalo da zauzme 59. mesto, i očekuje da uskoro može da nadmaši svoj najbolji plasman.

- Sada sam potpuno spremna, i psihički i fizički. Puna sam sampouzdanja i verujem da ću brzo nadmašiti svoij najbolji rejting na WTA listi. Turniri koji dolaze su moja šansa. Smatram da imam "goriva" da ovu sezonu, koja je počela loše, završim na zadovoljavajući način. Optimizam gradim na činjenici da pružam partije kao prošle sezone, čak i bolje.

Pored borbe za rejting na WTA listi, Bojana Jovanovski će biti i članica reprezentacije, koja će jurišati na titulu u Fed kupu protiv Češke 3. i 4. novembra.

- Šansa jeste istorijska i mi koje ćemo braniti boje Srbije u Pragu pružićemo maksimum.Ove godine smo dokazale da imamo potencijal, da smo prave lavice i da se nikad ne predajemo. Optimista sam po prirodi, stoga i verujem u naš trijumf u finalu Fed kupa. Dakle, borićemo se, dati svoj maksimum i pobediti - veruje Bojana Jovanovski.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA