MIHA: Ako nam zvižde, nikad više u Beograd!

"Ne želim da dođemo u situaciju da nam publika zviždi i da to poremeti moje igrače. Želim da Belgija, Hrvatska i ostali imaju naspram sebe ne 11 igrača, već sedam miliona Srba"

  • 3

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović ne odustaje od ideje da "orlovi" i selekciju Belgije dočekaju u Novom Sadu i dodaje da će, ako meč ipak bude odigran na Marakani, to biti poslednja šansa za Beograd da podrži nacionalni tim, bar dok je on selektor.

- Ljudi iz FIFA su već prihvatili naš predlog, samo je ostalo da se sa tim slože Belgijanci. Šanse nisu velike, pošto su već rezervisali hotel u Beogradu, ali mogu da nam izađu u susret, iako ne moraju. Lično sam za Novi Sad, ne želim da dođemo u situaciju da nam publika zviždi i da to poremeti moje igrače.

Belgija je atraktivan rival, može da dođe 55.000 ljudi, a da polovina počne da nam zviždi... E, ako se to bude dogodilo, to će biti poslednji put da je Srbija odigrala meč u Beogradu dok sam ja selektor. Želim da Belgija, Hrvatska i ostali imaju naspram sebe ne 11 igrača, već sedam miliona Srba - rekao je Mihajlović za "Sport".

Miha se osvrnuo i na polemike da li u reprezentaciju treba da vrati iskusnije igrače, istakavši da mu je sistem važniji od iskustva i da zato ne zove uvek najbolje igrače.

- Svaki trener ima viziju tima, igre. U mom slučajju, ne gledam ni godine, ni iskustvo. Ne pada mi na pamet da zovem nekoga zbog toga što je mlad, iskusan ili neiskusan, a ne uklapa se u moj sistem. Ne gledam, dakle, godine, gledam sistem igre i igrače za koje mislim da mogu da odgovore mojim zahtevima - rekao je Mihajlović.

U poslednje vreme iz tima je ispao čak i Neven Subotić, ispred koga su šansu dobili Nastasić i Biševac.

- Subotić je veliki profesionalac, više ima nemački nego naš mentalitet, što je i dobro jer ko zna kako bi reagovao da ima naš. Mi nemamo nikakav nesporazum, igrači znaju od početka da su svi koje pozovem standardni. Danas si na klupi, sutra si već u prvih 11 ili na tribinama. Kome se to ne sviđa neka kaže, ko kvari atmosferu, neće imati mesta bez obzira na ime - jasan je selektor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slado

    18. septembar 2012 | 23:27

    Hoce li neko objasniti mihajlovicu zasto mi zvizdimo i zasto cemo i dalje da zvizdimo .Alo selektore stojkovic nemoze da brani boje srbije kako ti to nije jasno srbine, dokle god ga budes zvao neces igrati na marakani pa ga ti i tole vodite u suboticu sto se delija tice .A po tvome vi veci srbi od nas gdje ste bili do sad majketi , ne moj nama suplju zivota ti .i ako ti nije jasno i dalje cemo da mu zvizdimo sta nam mozes kuci ga vodi

  • Mrcke

    18. septembar 2012 | 13:41

    Polutan rumeni. J..... te on svinjska glava za koju radis.

  • hrvat

    18. septembar 2012 | 12:26

    Goru osobu od ovog smeca polovicarskog niste mogli izabrat ka ni mi volija bi da se pobiju Stimac i Mihajlovic vise od icega jer su teska olos ljudska Bilic je za obojicu doktor nauka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA