GRUPA SMRTI: Kolarov junak? Ne, Ronaldo! (VIDEO)

Srbin u 85. minutu doneo 2:1 šampionu Engleske, ali je Portugalac majstorijom posle pogotka Benzema doneo erupciju oduševljenja na "Santjago Bernabeu"

  • 0

Posle mnogo muka uporni Real stigao je u meču prvog kola D grupe Lige šampiona do pobede nad Mančester sitijem 3:2, golom Kristijana Ronalda u 90. minutu. Siti je dvaput vodio, prvo golom rezerviste Edina Džeka u 68. minutu, a potom i sjajnim pogotkom Aleksandra Kolarova u 85. iz slobodnog udarca, ali na kraju nije uzeo ni bod. Madriđani su doslovno ustali iz mrtvih u finišu meča  i sa dva gola napravili preokret.

Ceo meč protekao je  protekao je u dominaciji Reala, Kristijano Ronaldo i Iguain imali su nekoliko odličnih prilika u prvom poluvremenu, ali golman Mančester sitija Džo Hart odlično je reagovao u kritičnim situacijama i bio je svakako najistaknutiji pojedinac na terenu u prvoj polovini meča.

Trener gostiju Roberto Mančini postavio je izrazito defanzivnu taktiku, njegovi puleni skoro da nisu ni zapretili Ikeru Kasiljasu u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme odvijalo se sličnim tokom, Real je napadao, naročito agilan bio je Marselo, ali Siti je prvi poveo, golom rezerviste Edina Džeka u 68. minutu iz kontranapada, prve prave prilike za gostujući tim. Zatim je usledio spektakl.

Murinjo je odmah u igru ubacio Benzemu i Modrića, a  76. minutu Marselo je krunisao dobru igru izjednačujućim golom, šutem sa ivice šesnaesterca.

Kako se bližio kraj meča Mančester siti bio je sve agresivniji, a kada je Kolarov u 85. minutu golom iz slobodnog udarca  doveo svoj tim u vođstvo činilo se da su "građani" na putu pobede.

Domaćini nisu mislili tako i već u 87. minutu Benzema je izjednačio na 2:2, da bi tri minuta kasnije Ronaldo doneo potpuni preokret posle driblinga po levoj strani i snažnog šuta skoro posred gola. Ovog puta golman Mančester sitija Hart reagovao je veoma slabo.

Srpski internacionalac Matija Nastasić proveo je svih 90 minuta na terenu, dok je Kolarov u 35. zamenio povređenog Samira Nasrija.

U drugom meču u grupi D, dva tima koja su prošle sezone podbacila u Ligi šampiona, Borusija Dortmund i Ajaks, nisu oduševili ni ove, bar ne u prvom meču. "Milioneri" su, ipak, stigli do pobede golom Levandovskog u 87. minuta, iako u 57. minutu nisu iskoristili penal, šut Humelsa zaustavio je golman gostiju Vermer.

Za milionere od početka je nastupio Srbin Neven Subotić, dok Miralem Sulejmani nije bio ni na klupi Ajaksa.

Real Madrid - Mančester siti 3:2 (0:0)

(Marselo 76, Benzema 87, Ronaldo 89 - Džeko 68, Kolarov 85)

Borusija Dortmund - Ajaks 1:0 (0:0)

Rezultate ostalih mečeva prvog kola možete videti ovde.

(Levandovski 87)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA