ZORAN STOJADINOVIĆ: Lukić doveo 60 fudbalera, a 58 puta pogrešio u izboru

Poznati menadžer, kandidat za sportskog direktora Crvene zvezde, tvrdi da bi radio besplatno dok klub ne uđe u Ligu šampiona i da ima načelan dogovor sa potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i legendom "crveno-belih" Draganom Džajićem

  • 0

Poznati fudbalski menadžer Zoran Stojadinović pominjan je u javnosti kao jak kandidat za novog sportskog direktora Crvene zvezde, mesto koje je upražnjeno još od prošle jeseni, kada se povukao Ivan Adžić. Priča se da je inicijativa potekla od potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, ali ništa još nije materijalizovano.

- Znam se sa Vučićem, pitao me je i ranije o tome. Prihvatio bih taj posao ako unapred sve raščistimo. Moj jedini uslov je da budem potpuno samostalan u radu i da mi se niko ne meša u formiranje tima - rekao je Stojadinović za "Blic".

- Poznajem ljude koji vode velike evropske klubove i znam šta se traži od direktora. Bitne su samo dve stvari: procenjivanje igrača i donošenje odluka. Zvezda u poslednjih pet godina nije pogađala sa pojačanjima, a ne prihvatam da Lukić i saradnici nisu imali novca ni za šta. Pa, doveli su 60 igrača a tvrdim da su kod 58 pogrešili u proceni! Niko im nije zatvorio kasu za kupovine, ali izbor je bio pogrešan - kritičan je Stojadinović prema aktuelnom rukovodstvu Zvezde, i ne krije da je njegov eventualni dolazak povezan sa promenom klupskog vrha.

- U svim razgovorima o tome u priči je bio Dragan Džajić kao budući predsednik. Našao sam se sa Džajom, porazgovarali smo i odlično se razumeli. Principijelno, jer on još nije u mogućnosti da se angažuje.

Stojadinović potvrđuje izjavu da bi u Zvezdi radio besplatno dok ekipa ne uđe u Ligu šampiona.

- Rekao sam i ponoviću jer ne bih dolazio zbog para. U menadžerskom poslu ušao sam u rutinu, uradio mnoge transfere i mogao bih lagodno da živim po starom. Ali, Zvezda je veliki izazov i pokušao bih da stečeno iskustvo prenesem u rad sa prvim timom.  Ne mislim da će Zvezda moći da bude najbolja u Evropi i svetu kao nekad, ali može da bude stabilan klub i da svake godine igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope. I da u Srbiji bude najmanje ravnopravna sa Partizanom, a ne da zaostaje po deset bodova. Njen navijački potencijal je daleko najveći na Balkanu i šteta je da ta masa ljudi koji je vole ne može da gleda spektakle.

Zauzetost potpredsednika Vlade odlaže realizaciju dogovora.

- Aleksandar Vučić ima većih problema u zemlji nego što je ovaj. Vreme će pokazati šta će biti od svega, znam samo da Zvezdini problemi nisu nerešivi kako se predstavljaju - zaključio je Stojadinović.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA