SRBI SUDILI VELIKOJ BARSI: "Ćavi je super lik, a Mesi je stidljivko!"

Posle 12 godina Srbi su ponovo sudili jednu utakmicu Lige šampiona. Igor Radojičić, jedan od njih, priča: Kamp Nou je impresivan, atmosfera ne * Samo smo za Vilju promašili da neće biti starter * Barsa igra vrlo brzo, ali smo mi bili spremni

  • 1

Srbija je posle 12 godina imala glavnog sudiju na meču Lige šampiona, a ekipa srpskih arbitara, na čelu s Miloradom Mažićem, vratila se u Beograd u četvrtak po podne prepuna utisaka.

Prvi pomoćnik Mažića, Igor Radojičić, samo za Telegraf.rs prenosi zajedničke utiske s Kamp Noua.

- Znali smo da nam je velika čast ukazana zbog delegiranja za ovu sezonu. Neka vrsta blagog pritiska je bila prisutna, ali je sve nestalo kada su se igrači pojavili na terenu - kaže Radojičić, sudija 22 večita derbija.

Vi se posebno pripremate za ovakve utakmice?

- Mi se pripremamo kao dva tima. Analiziramo svakog igrača. Šta da vam kažem, od prognoziranih samo David Vilja nije bio starter. Pogodili smo 21 igrača koji će da startuju. Činjenica je da se, za razliku od većine utakmica, tamo igra drastično brže. Međutim, to nam nije bio problem. Odlično smo spremni.

Ponašaju li se igrači Barselone kao zvezde na terenu?

- Ja sam lično pričao s Ćavijem. Razmenili smo nekoliko rečenica i pritom on se ponaša kao da se znamo 100 godina. Ponaša se neviđeno normalno za igrača koji je osvojio sve živo u fudbalu.

I Mesi je ostavio utisak?

- On je najinteresantniji. Deluje kao da je stidljiv. Poslednji stoji u redu, nenametljiv je.

Kamp Nou, čudo ili već viđeno?

- Najimpresivnija je veličina objekta. Stadion je ogroman, ali kako počne utakmica, ne osećate publiku. Atmosfera, ništa specijalno.

Kako se prebaciti sada na Jagodinu, Ivanjicu, Borču?

- Takav je posao. Najbolje ga je opisao čuveni Pjerluiđi Kolina u svojoj knjizi, kada je posle suđenja u finalu Svetskog prvenstva delio pravdu u uvodnoj fazi Kupa Italije između dva drugoligaša.

Srpska šestorka će odmarati u narednom kolu, dok će ponovo biti delegirana dva dana pred treće kolo elitnog takmičenja.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA