PRIMERA: Ćavijeva bomba sprečila bruku na stadionu "Kamp nou", Saragosa bez Srba na dnu Primere ostavila Osasunu

U premijernom meču 6. kola španske fudbalske lige, Saragosa je, bez Obradovića i Babovića, pobedila ekipu iz Pamplona - 3:1

  • 0

Rezervista Ćavi, kapiten Barselone, sprečio je bruku na stadionu "Kamp nou" u 87. minutu sjajnim šutem sa ivice šesnaesterca, pa sada momci iz najvećeg grada Katalonije imaju 11 poena više od Reala (Madriđani imaju meč manje). Ipak, igrač utakmice je, bez obzira na poraz, golman Granade Donjo, koji je "skinuo" nekoliko zicera, prvo nervoznom Mesiju, a zatim i ostalim fudbalerima Tita Viljanove. Konačno, Barselona je posle autogola Borhe Lopeza u 91. minutu slavila 2:0, a to znači da u nedelju u gradskom derbiju u Madridu Real ima obavezu da pobedi ukoliko želi da ostane u trci za titulom.

Fudbaleri Saragose pobedili su na svom terenu Osasunu 3:1 u prvoj utakmici 5. kola španske Primere ostavivši tim iz Pamplone "zakucan" na dno.

Domaćin je poveo već u četvrtom minutu pogotkom Eldera Postige, a izjednačio je Emilijano Armenteros u 29. minutu.  Saragosa je do nove prednosti stigla autogolom Davida Timora u 44. minutu, da bi konačan rezultat postavio Antonio Aponjo u 71. minutu. Srpski internacionalac Stefan Babović nije bio u protokolu ekipe Saragose za ovu utakmicu, dok je Ivan Obradović izostao zbog povrede.

U drugoj utakmici kola Selta je u Vigu 2:1 pobedila Hetafe, a sve interesantno viđeno "spakovano" je u 11 minuta - između 57. i 68. minuta, kada je na severozapadu Španije viđeno tri gola. Još nešto, Park Ju Čon postigao je pobedonosni gol, koji će ga uvesti večnu knjigu Primere kao prvog Južnokoreanca koji je u španskom šampionatu dao gol.

Primera, 5. kolo:

subota:

Saragosa - Osasuna 3:1

(Postiga 4, Timor 45.ag, Aponjo 71.p - Armenteros 29.)

Selta - Hetafe 2:1

(Fernandez 57, Park C. J. 68. - Barada 59.)

Betis - Espanjol 1:0

(Paulao 19.)

Barselona - Granada 2:0

(Ćavi 87, Borha Gomez 90+1.)

 

nedelja:

Majorka - Valensija 12.00

Levante - Sosijedad 16.00

Atletiko - Valjadolid 18.00

Bilbao - Malaga 19.50

Rajo Valjekano - Real 21.30

 

ponedeljak

Deportivo - Sevilja 21.30

 

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA