NEMOGUĆA MISIJA! Jeremić vodi Teniski savez iz Njujorka, 7.000 km daleko od Srbije?!

Niko nema odgovor na pitanje kako će bivši šef diplomatije sa drugog kontinenta i uz velike obaveze u UN uspeti da vodi sport od nacionalnog značaja. Armenulić: "Za sada ne razmišljamo o izboru novog predsednika, videćemo"

  • 0

JEDAN ČOVEK - DVE FOTELJE! Vuk Jeremić je pre nekoliko dana pred kamerama preuzeo "predsedavajući čekić" u Ujedinjenim nacijama i započeo jednogodišnji mandat u Njujorku. Istovremeno, bivši ministar inostranih poslova ostao je na mestu predsednika Teniskog saveza Srbije, pa se s pravom postavlja pitanje kako će voditi jedan od najvažnijih sportskih saveza u zemlji iz druge vremenske zone i sa udaljenosti od 7.000 kilometara.

 

Imajući u vidu i to da će Jeremić imati svakodnevne obaveze u UN, teško je poverovati da će biti u mogućnosti da se posveti problemima koji muče tenis u Srbiji.

 

Da li je takva situacija dobra za naš odskora sport br. 1 i kako će TSS funkcionisati sa "predsednikom na daljinu", pokušali smo da čujemo od čelnika našeg saveza. Potpredsednik Radmilo Armenulić smatra da za sada nema razloga za brigu:

 

- Za sada u TSS niko nije pominjao promene na čelu saveza, ali videćemo. Vreme će da pokaže da li Vuk Jeremić iz Njujorka može dobro da obavlja svoj posao - rekao nam je potpredsednik TSS Radmilo Armenulić.

 

Za razliku od proslavljenog teniskog trenera, generalni direktor TSS Dušan Orlandić nije želeo da govori o ovoj temi. Na pozive novinara Telegrafa nije se javljao danima, niti je odgovarao na SMS-om postavljeno pitanje.

 

Za razliku od Orlandića, kome se izgubio svaki trag, Vuka Jeremića smo uspeli da pronađemo u Njujorku. Međutim, kada smo nakon kurtoazno razmenjenih pozdrava putem SMS-a pokušali da dobijemo odgovor na pitanje da li planira da ostane na čelu Saveza - odgovora nije bilo. 

 

Odgovor nismo uspeli da dobijemo ni od ministarke Alise Marić, koja bi po funkciji morala da brine o dobrobiti sporta, pogotovo onog koji je proslavio ime Srbije u svetu proteklih godina.

 

Nesvakidašnju situaciju prokomentarisala nam je Jelena Genčić, teniski stručnjak i nekadašnji trener Novaka Đokovića. Po njoj, nije najveći problem što prvi čovek saveza živi i radi u Njujorku, već što ne postoji strategija:

 

- Problem je u tome što se ni postavljanjem Jeremića za prvog čoveka TSS nije promenila strategija u domaćem tenisu prema najmlađima, tačnije - nema je. Godinu dana govorim da u domaćem tenisu ništa ne valja. Savez bi trebalo vodi tenisko ime, a političar samo formalno može da ima ulogu. Ne postoji stručna komisija koja će da napravi plan na duže staze. Jeremić bi možda i mogao da aminuje izdaleka odluke Upravnog odbora, koji bi trebalo da nađe novac za nešto. To nešto su dugoročni planovi stručnih kadrova koji, nažalost, ne postoje - objašnjava Jelena Genčić.

 

(S.M/B.M)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA