MUTA NIKOLIĆ ZA TELEGRAF: Nenad je pogrešio pre godinu dana kad je otišao u Partizan

- Zvao sam ga i prošle godine. Pričao sam mu mnogo. Tada nije shvatio. Insistirao sam na ugovoru na četiri godine. Uspeo sam i u tome i smatram da je došlo vreme da igrači iz Kragujevca ne idu bez obeštećenja - rekao je Nikolić

  • 0

Iskusni lisac Miroslav Muta Nikolić, trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca, nije oklevao pa je iz "druge", kako sam kaže, uspeo da dovede mladog i talentovanog Nenada Miljenovića, koji je rano jutros stavio paraf na ugovor sa "đavolima".

- Zvao sam ga i prošle godine. Pričao sam mu mnogo. Tada nije shvatio. Pogrešio je, a sada sam odmah reagovao čim sam saznao da postoji mogućnost da ga dovedem - počinje priču za Telegraf.rs Miroslav Nikolić i dodaje:

- Cenim njegovu hrabrost i znam da nije zaboravio da igra košarku. Iako imamo dobar tim znam da imam prostora i za jednog mladog igrača. Daću mu šansu i videćemo kako će je iskoristiti.

Jedan od najboljih igrača sveta u svojoj generaciji stagnirao je, ako ne i nazadovao dok je bio član Partizana. U Kragujevcu će se prvi put videti sa novim saigračima na popodnevnom treningu (26. septembra). Miljenović jeste talenat, ali sada ćemu biti potrebno određeno vreme za adaptaciju na sistem rada Mute Nikolića, ali i nove klupske drugove.

- Insistirao sam na ugovoru na četiri godine. Uspeo sam i u tome i smatram da je došlo vreme da igrači iz Kragujevca ne idu bez obeštećenja. Nenad je veoma inteligentan košarkaš kome dolazak u novu sredinu neće biti veliki problem. Verujem da će se brzo uklopiti.

Na njegovom mestu su Marković i Jović. Kakva je Nenadova startna pozicija?

- To od njega zavisi. Daću mu priliku i brzo može da bude i prvi plejmejker Radničkog. Ja nemam nikakav problem. Od igrača sve zavisi - završio je Muta Nikolić.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA