Vujošević: Ovo je ekipa slična onoj Divčevoj

Trener Partizana je novinarima na "medija danu" u hali "Pionir" kritikovao promene u Jadranskoj ligi i ponovio da slučajevi Bešović i Miljenović ne postoje

  • 0

Sve pripreme za početak ABA lige u kojoj kao i četiri godine pre Partizan brani titulu su završene. Zdravstveni bilten je problematičan jer su na poštedama Vladimir Lučić i francuski internacionalac Leo Vesterman. Opet, trener Duško Vujošević ne odustaje od teze da ima "veoma talentovan tim" iako ga je napustio jedan od najboljih mladih igrača u generaciji 1993. godine - Nenad Miljenović.

- Jako verujem u ovaj tim i pored činjenice da ima igrača koji nemaju ni ličnu kartu. Imaju, zato, mnogo talenta - rekao je  trener Partizana i dodao:

- Tim je koncipiran tako da oni postanu veliki igrači. To se ne radi brzo, ali se svaki sekund radi na treninzima i utakmicama. Talenat ove generacije smatram približnim one koju je predvodio Vlade Divac. Strategija za koju smo se opredelili je da se najtalentovaniji igrači Srbije i Evrope radom unapređuju.

Na pitanje da li će ekipi faliti prekaljeni i iskusni igrači, Vujošević je rekao da bez rizika nema ni uspeha.

- Ovo je tim kom treba obezbediti mir i kontinuitet rada. Znate i sami da se vreme rada i rezultata ne poklapa, ali sa ovakvim igračima ako se radi, biće rezultata. Verujem da će i ova sezona biti trofejna i da je budućnost Partizana velika, naravno ukoliko se obezbede minimalni uslovi.  Sa kompletnim budežetom od 2.5 miliona evra, to je malo s obzirom na ono što je Partizan do sada radio i što je potencijal ekipe - rekao je Vujošević i pozvao državu da se pozabavi finansijskim stanjem podjednako svih klubova.

- Partizan mora da ima veliki tim ili onaj koji bi mogao da bude veliki. Pošto veliki nije mogao da ima, odlučili smo se za drugu opciju. Zadovoljan sam jer su ovi igrači nemaju limit. Ovo jeste jeftin tim, za koji nemamo obezbeđen budžet. Očekujem prepoznavanje od strukutre koji se ovim bavi u državi i da štiti kvalitet. Političari ne treba da se ponašaju prema ličnim afinitetima  i da se ne ponašaju kao da daju sopstevene pare. Treba da se lepo napravi respodela na osnovu rezultata. Ko misli da ovo što ja pričam nije ispravno, neka i kaže.

BEŠOVIĆ I MILJENOVIĆ ISKORISTILI KLAUZULE

Prethodnih dana se po medijima polemisalo o odlascima Nemanje Bešovića i Nenada Miljenovića. Vujošević je novinarima na "medija danu" u hali "Pionir" ponovio da slučajevi Bešović i Miljenović ne postoje, a potom obrazložio:

- Njih dvojica nisu bili među 12 igrača i nisu se zadovoljili statusom. Iskoristili su administstativnu mogućnost, a priča o Miljenoviću kada su me prvi put pitali nije bila otvorena. I sada kažem da nema slučaja. Sporazumno je raskinuo ugovor. Klub će da plati obeštećenje Crvenoj zvezdi Beograd. Miljenović se gospodski poneo u želim mu sve najlepše - izjavio je trener Partizana.

- O Bešoviću se pričalo kao da je Džordan. Mislim da su Gagić, Musli i Milutinov talentovaniji od njega. Ako grešim, grešim ja. Treba pričati o onima koji su ostali.ne vidi, zabrinitusot dela medija ne vidim za klubove koji imaju veće probleme.

OBEZVREĐENO DOMAĆE PRVENSTVO

Na "medija danu" se trener Partizana osvrnuo na promene u sistemu takmičenja ABA lige i načinu na koji će se ostvariti nastup u Evroligi.

- To je jako loše. Bolje da je bila kombinacija da 33 odsto bodova bude od učeša u Jadranskoj ligi, 33 odsto od domaćeg takmičenja i 33 odsto od evropskih takmičenja. Na taj način su domaća takmičenja održavala neku svoju vrednost. Nije interes ni Srbije ni drugih zemalja da domaća takmičenja ne participiraju u osvajanju tih bodova. Inicijativa je krenula od Evrolige - rekao je Vujošević, naglasivši da ABA liga mora da bude još više koncentrisana na regularsnot, zbog većih pritisaka i tenzija.

- Zameram  još jednu stvar: što prvak nema preče pravo organizacije fajnl-fora i to diskreciono pravo da se u toku lige odluči gde će se igrati završni turnir. Znamo kolika je prednost domaćeg terena, pogotovo u Jadranskoj ligi, jer su tu tenzije koje nisu samo sportske. Ljudi koji vode domaća prvenstva bi morali da se izbore za bolje situacije za nas klubove.

Vujošević je za favorite za plasman na fajnl-for imenovao Crvenu zvezdu i Cedevitu, a potom prokomentarisao prvog rivala u novoj sezoni koji gostuje u petak.

- Počeli smo da spremamo utakmicu protiv Zadra. Oni su uvek nezgodini, rasterećeni su i motivisani u Beogradu. Nema nijedne utakmice za koju možemo da kažemo da će biti laka. Mnogo bi nam značila ispunjena hala. Zahvaljujem se navijačima za ambijent koji su napravili. Bilo bi još bolje da nisu pominjana prezimena koja su izvan kluba.

(B.Mekić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA