Karabatić namestio utakmicu

Sumnja se da su igrači Monpeljea namestili meč francuskog prvenstva, žene rukometaša upaćivale i po 5.000 evra

  • 0

Iako smo navikli da skandali sa nameštanjem utakmica dolaze iz Italije i od fudbalera, ovo je prvi veliki kladioničarski skandal koji "drma" rukomet. Televizija "France 3" objavila je juče da su igrači francuskog šampiona Monpeljea među kojima je i jedan od najboljih rukometaša sveta Nikola Karabatić učestvovali u prevari.

Karabatić i ekipa su pod sumnjom da su namerno izgubili maja ove godine od ekipe Rena na čiju pobedu je kvota bila 45. Monpelje je tada već osigurao titulu šampiona, na pobedu autsajdera Rena se nije obraćala velika pažnja. Međutim, televizija "France 3" je otkrila da su žene i devojke rukometaša Monpeljea kao i neki klupski zvaničnici uplaćivali i po 5.000 evra u kladionicama širom Francuske. Na tim tiketima prevaranti su zaradili i po 220.000 evra.

Ekipa Monpeljea je pet puta uzastopno bila šampion Francuske, a 2003. su osvojili jedinu Ligu šampiona.

Ove jeseni Monpelje igra u grupi Lige šampiona sa srpskim šampionom Partizanom i to u Nišu, rodnom gradu Nikole Karabatića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA