ABA LIGA: Mučna pobeda Partizana i isključenje Vujoševića (FOTO) (VIDEO)

Posle isključenja trenera "crno-belih" zbog salve uvreda i psovki koje je uputio sudijama, dok je sa tribina na klupu Zadrana doletelo sve i svašta, pa je njihov trener Ante Nazor na pet minuta povukao ekipu u svlačionicu

  • 1

"Prvi se mačići u vodu bacaju"... Tako kaže naš narod, a da li će meč Partizana protiv Zadra biti i reper ne znamo, ali znamo da je u 1. kolu ABA lige malo toga funkcionisalo kako bi navijači voleli. Partizan je na kraju, ipak, pobedio 81:74 (21:24, 15:14, 11:15, 34:21). Trijumf će, verujem, malo ko pamtiti.

Ne verujemo ni da će ga Vujošević analizirati, jer već u utorak igra drugi meč u ABA ligi. Međutim, moramo da spomenemo ponašanje navijača i Vujoševića, koji je u 29. minutu bio isključen. Tri vezane trojke "crno-belih" u poslednjih 180 sekundi meča, posle 1/17, zapečatili su poraz Zadrana, koji su pokazali kako bi moralo da se igra sa šampionima.

Maksimalno rasterećeni, svesni da su u Beogradu sve samo ne tim koji može da pobedi "crno-bele", Zadrani su od starta utakmice igrali svoju igru. "Pik end pop" i klasična igra "dva-na-dva", uz visok procenat šuta Dalmatincima, dala im je i sigurnost u odbrani. Upravo je njihova zona primoravala šampione da šutiraju iz daleka, a 4/21 iza linije za tri poena dovoljno govori kakav su šuterski učinak imali.

Dakle, šut ih nije služio, a trener Vujošević je, kao i obično, brojnim izmenama (u 15. minutu na parketu su bili svi igrači) pokušavao da nađe petorku spremnu da u kontinuitetu odigra nekoliko dobrih akcija. Nije je našao, a u prvom poluvremenu je utrčao do centra, da nešto objasni sudiji, koji mu je, naravno, dao tehničku. Dule kraj nije ni dočekao jer je u 28. minutu dobio drugu i isključujuću.

Nije strano ovo treneru Vujoševiću, ali je zaista ružno, da ne kažemo nešto drugo, jer je i posle isključenja imao šta da kaže sudiji. A to, naravno, nije bilo ništa lepo, već prepuno psovki koje su i gledaoci i mala deca imali prilike da vide na TV ekranima.

Scena nimalo lepa, a kada je Dule otišao na tribine usledila je kanonada, pa je na klupu gostiju padalo sve i svašta. Sistem takmičenja i činjenica da se u Evro takmičenja ide samo iz ABA lige neminovno donosi veći pritisak na sve aktere - igrače, trenere, sudije, ali i organizatore. Opet, ovo nije argument za ponašanje Vujoševića i navijača Partizana.

Zadar je posle serije penala u 29. minutu imao maksimalnih plus 10 (53:43). Njihova pokretljiva zona bila je nerešiva enigma, a "crno-beli" su imali četiri ili pet "er-bolova"! Agresivna odbrana Partizana, presing po celom terenu, uzavrela atmosfera na tribinama, uslovile su da Nazor već u 51 sekundi poslednje deonice zatraži tajm-aut, kako bi smirio igrače.

Iako se su Beograd došli sa jedva potpisanih 12 igrača, sa nekoliko bolesnih i sa otpuštenim prvim plejmejkerom samo dan i po pre ovog meča oni se nisu predavali već su sve vreme Partizan držali u "sistemu". Međutim, serijom od 8:0 "crno-beli" se u 32. minutu vraćaju u igru (51:53), a Nazor je sa klupe morao da podigne najboljeg igrača - Trevisa.

Zadar se poslednji put odvojio na 59:53, a onda je Dejan Musli sa osam poena i jednom blokadom inicirao preokret za prvu pobedu. Trojkom Dragana Milosavljevića u 37. minutu, drugom za Partizan, doveo "crno-bele" u prvu prednost - 60:59. Međutim, od tada je sve išlo na vodenicu šampiona, pa pobeda više nije dolazila u pitanje.

Sa 12 poena Dejan Musli bio je najefikasniji u redovima Partizana (8 skokova), dok je MVP meča bio Romeo Trevis sa 21 poenom (9sk, 3as, 3uk).

ABA liga 1. kolo:

Široki – Igokea 63:69

Partizan – Zadar 81:74

Subota:

Radnički (Kg) – Olimpija

Split – Crvena zvezda

Cibona – MZT

Nedelja:

Krka – Solnok

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    29. septembar 2012 | 13:01

    hvala bogu da smo pobedili a o ponasanju vujosevica ne zelim da trosim reci...covek ima cilj UNISTENJE SRPSKE KOSARKE!!! A ovi maloumni sa tribina(a ima ih sve manje) u tome mu pomazu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA