LIGA ŠAMPIONA: Trijumf Seltika u 90. minutu

U sjajnom meču sa puno preokreta škotska ekipa iskoristila igrača više od 63. minuta i sa dva gola stigla do pobede protiv Spartaka u Moskvi 3:2

  • 0

U prvom meču drugog kola G grupe Lige šampionaSeltik je u 90. minutu stigao do trijumfa 3:2 protiv moskovskog Spartaka, golom Samarasa, iskoristivši maksimalno igrača više kojeg je imao u poslednjih pola sata igre.

Seltik je poveo iz prvog pravog napada u 12. minutu, Vanajama je uposlio Lustiga na desnoj strani, a na njegov centaršut Huper je znalački smestio loptu iza leđa golmana Pesjakova.

Domaćin je izjednačio u 41. minutu preko Emenikea, koji je sa šest metara iskoristio asistenciju Arija posle sjajne dubinske lopte Kalstroma. Samo posle tri minuta igre u drugom poluvremenu Emenike je iskoristio dodavanje De Zeva i ponovo iz blizine smestio loptu u mrežu Seltika.

U 63. minutu posle grubog starta isključen je defanzivac Moskovljana Insauralde, što su gosti brzo iskoristili da izjednače posle šuta Foresta u 71. minutu, šezdesetak sekundi pošto je zamenio Vanajamu. Udarac Foresta odbranio je Pesjakov, ali lopta se odbila od Kombarova u mrežu.

Završnica je  donela dosta uzbuđenja na obe strane da bi posle centaršuta se leve strane Samaras glavom poslao loptu u dalji ugao gola Pesjakova u 90. minutu i doneo pobedu svom timu, prvu u gostima u Ligi šampiona.

UTORAK:

E GRUPA

Nordsjalend - Čelsi (20.45)

Juventus - Šahtjor (20.45)

F GRUPA

BATE Borisov - Bajern (20.45)

Valensija - Lil (20.45)

G GRUPA

Spartak Moskva  - Seltik 2:3

(Emenike 41, 48 - Huper 12, Kombarov ag 71, Samaras 90)

Benfika - Barselona 

(Sančez 7)

H GRUPA

Kluž - Mančester junajted (20.45)

Galatasaraj - Braga (20.45)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA