NEMA BOJKOTA! Australijan Open najbogatiji turnir naredne godine!

U Australiji su ozbiljno shvaćene poruke tenisera koji su sastančili neposredno pred prošli US Open i zapretili bojkotom. Zato će nagradni fond prvog grend slema biti 24 miliona evra!

  • 0

Organizatori Australijan Opena su odrešili kesu. I to poprilično. Prvi teniski grend slem biće najskuplji turnir u 2013. godini sa nagradnim fondom od čak 24 miliona evra!

U Australiji su ozbiljno shvaćene poruke tenisera koji su sastančili neposredno pred prošli US Open, i ustanovili da njihove kolege izbačene u ranim fazama turnira dobijaju malo novcaAustralijan Open su zbog toga izabrali za bojkot, zato što je u pogledu novca i geografskog položaja najslabiji među četiri grend slema.

Ali, sledeće godine će biti najjači po nagradnom fondu, s obzirom na to da je na najcenjenim turniru Vimbldonu nešto viši od 20 miliona evra, dok je za US Open oko 19 miliona.

Organizatori su tako izbegli ostvarenje pretnji najboljih tenisera, te će titulu pokušati da obrani Novak Đoković. Očekuje se da će u Australiji igrati i Rodžer Feder, Endi Mari, kao i uskoro oporavljeni Rafael Nadal.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA