LIGA ŠAMPIONA: Sreća pogledala Milan!

Italijani savladali Zenit u Sankt Petersburgu, iako su prvo prokockali vođstvo od 2:0, a golove su postizali Emanuelson i El Šaravi. Kapiten Abijati branio neodbranjivo. Na kraju 3:2 za ekipu Masimilijana Alegrija, i drugi poraz prebogatih Rusa

  • 0

Na prvom meču drugog kola C grupe Lige šampiona, italijanski Milan uspeo je da zabeleži pobedu na neugodnom gostovanju Zenitu u Sankt Petersburgu - 3:2.

Umalo da se produži agonija "rosonera" po sistemu "ispusti pobedu", ali je Milanov heroj bio Zenitov fudbaler Hubočan, koji je u svom šesnaestercu naleteo na loptu koju je poslao Rikardo Montolivo i poslao je u sopstvenu mrežu u 76. minutu.

Milan je imao vođstvo od 2:0 u prvom poluvremenu, ali je to prokockao. Videlo se na startu da su "rosoneri" spremni da urade sve da bi konačno zabeležili pobedu. Urbi Emanuelson je izveo slobodan udarac u 13. minutu, a lopta se odbila o živi zid i završila u golu Zenita. Posle tri minuta je Milan dobio najmlađeg golgetera u svojim redovima u Ligi šampiona, pošto je Stefan el Šaravi odlično proigrao odbranu bogatih Rusa i povisio vođstvo na 2:0.

Onda je Milan pokazao "sav sjaj" najgoreg segmenta igre - odbrane.

Uporni Zenit do kraja poluvremena nije odustajao, a glavna prepreka na putu ka preokretu bio je neverovatni golman Kristijan Abijati, koji je spasao pregršt sjajnih, reklo bi se neodbranjivih, prilika. Ipak, kapiten gostiju nije mogao sve sam. U poslednjem napadu, Hulk je konačno smanjio prednost Milana na 2:1.

U nastavku utakmice, koju je iz lože posmatrao selektor Rusije i nekadašnji strateg "rosonera" Fabio Kapelo, Zenit nije mnogo menjao igru, kao ni Milan. Zato je izjednačenje došlo "po pravilu", posle Hulkovog dobrog izvođenja kornera, Abijatija je savladao Širokova u 49. minutu.

Jurili su "Milanezi" tri boda, išli prema golu Zenita, šutirali sa distance, a sreća ih je konačno pogledala u 76. minutu. Ta sreća je verovatno učvrstila i trenera Masimilijana Alegrija da ostane na "San Siru".

Neočekivano, Zenit posle dva kola nema nijedan osvojen bod u Ligi šampiona.

Od 20.45 na programu su ostali mečevi drugog kola od grupa A do D.

GRUPA A

Dinamo (Kijev) - Dinamo (Zagreb) (20.45)

Porto - PSŽ (20.45)

GRUPA B

Arsenal - Olimpijakos (20.45)

Šalke - Monpelje (20.45)

GRUPA C

Zenit - Milan 2:3 (1:2)

(Hulk 45+2, Širokov 49 - Emanuelsom 13, El Šaravi 16, Hubočan 76ag )

Anderleht - Malaga (20.45)

GRUPA D

Ajaks - Real Madrid (20.45)

Mančester Siti - Borusija Dortmund (20.45)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA