Vukoičić: Suviše opušteno u završnici, ali razumem igrače

Trener Crvene zvezde rekao je da su se igrači dobro snašli s obzirom na pritisak koji su osećali, a novi strateg se zahvalio Milivoju Laziću na dobroj pripremi ekipe

  • 0

Sjajan debi imao je trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Vlada Vukoičić, ali je posle pobede nad Olimpijom novi strateg "crveno-belih" zamerio svojoj ekipi na opuštenijoj igri u završnici meča.

- Mnogo se pričalo o ovoj utakmici i igrači su bili pod strašnim pritiskom. Znali su koliko su truda uložili u predsezoni, koliko su dobro radili, a ako se to izgubi, onda sve pada u vodu. Kada smo došli na 20 poena razlike, ta tenzija se nekako izduvala i koliko god ja bio ljut na greške u završnici, razumem ih. Veoma sam zadovoljan kako smo igrali u ovim okolnostima - rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare posle meča.

"Crveno-beli" su večeras, na Vukoičićevom debiju na klupi, savladali Olimpiju 87:76.

- Svaki put kada smo ostvarili veliku razliku nekako smo iz tranzicije primali brze poene i trojke koje su svaki put držale razliku prihvatljivom za Olimpiju. Kada smo uspeli u tome da ispariramo, došli smo na 20 poena razlike - dodao je on, i zahvalio se prethodniku Milivoju Laziću što je dobro spremio ekipu.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Elton Braun sa 24 poena.

- Imali smo veliku želju da pobedimo zato što smo dobili novog trenera. Tim se dobro adaptirao na novine. I trener je odradio odličan posao i pripremio nas za utakmicu. Dao nam je samopouzdanje. Kada igraš srećan, sa ovakvim timom možeš da pobediš mnogo utakmica - zaključio je Braun.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA