AO: Voznjacki prošla kao Jelena 2009.

Četvrta smena na prvom mestu svetske liste u Melburnu u poslednjih 30 godina

  • 0

Tek četvrti put u poslednjih 30 godina desiće se da promena na čelu svetske liste za teniserke bude ozvaničena posle Australijan opena. Dankinju Karolinu Voznjacki smeniće Čehinja Petra Kvitova (drugo mesto), Beloruskinja Viktorija Azarenka (3) ili Ruskinja Marija Šarapova (4) zavisno od epiloga polufinalnih mečeva. I ostale tri promene dogodile su se u ovom veku.

Pre tri godine u Melburn je kao prvoplasirana došla Jelena Janković. Takmičenje je završila već u osmini finala, pošto ju je savladala Francuskinja Marion Bartoli. Amerikanka Serena Vilijams, koja je bila drugoplasirana, trijumfom se vratila i na tron WTA.

Ruskinja Marija Šarapova je 2007. kao drugoplasirana izgubila u finalu od Serene, ali joj je i taj domet bio dovoljan da svrgne Belgijanku Žistin Enen, koja nije učestvovala zbog povrede.

Godinu ranije Belgijanka Kim Klajsters je svrgnula Amerikanku Lindzi Devenport. Iako je kao drugoplasirana izgubila u polufinalu, američka igračica je ispala kolo pre nje.

(Foto: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA