POVRATAK OTPISANOG: Krstičić: Život mi je visio o koncu, a sad igram za Srbiju! (FOTO)

Debitant u A selekciji pre četiri godine bio na ivici života i smrti zbog tumora krvi, ali je uspeo da sve prevaziđe i zasluži poziv u reprezentaciju Srbije

  • 0

Debitant u fudbalskoj reprezentaciji Srbije Nenad Krstičić prošao je kroz pravi "pakao" poslednje četiri godine, ali je sve izdržao i stigao do poziva za A nacionalni tim!

Fudbaler Sampdorije bio je na ivici smrti 2009. godine jer mu je dijagnostikovan limfom, maligno oboljenje belih krvnih zrnaca, ali je uspeo da ozdravi i nastavi da igra fudbal.

A samo četiri godine kasnije ostvario je svoj fudbalski san da zaigra za selekciju Srbije. Za poziv je saznao na treningu mlade selekcije naše zemlje, kada je trener prekinuo trening i saopštio mu radosnu vest.

-Hvala Bogu sve se dobro završilo i presrećan sam zbog toga. Kada sam došao u Sampdoriju, ustanovili su da imam oboljenje krvi. Bio sam u bolnici od decembra 2008. do aprila 2009. i morao sam da prodjem ciklus terapija, jer mi je organizam bio jako slab.

- Meni je dosta pomoglo to što tada nisam znao italijanski jezik pa nisam razumeo lekare šta pričaju i koliko je moja bolest ozbiljna. Mislio sma u glavi da to nije ništa strašno, da ću uskoro početi da treniram. Ali, onda, polako sam počeo da kapiram situaciju - rekao nam je fudbaler Sampdorije po dolasku na okupljanje reprezentativaca u Novoj Pazovi.

LEKARI DIGLI RUKE

- Mislim da bi me panika uhvatila da sam znao odmah o čemu se radi a radilo se o tome da su mi lekari davali 48 sati života!! Sigurno bih drugačije bilo da sam to znao ali ja sam razmišljao pozitivno i uspeo sam da izađem jači iz svega toga i jedva sam čekao da se vratim jer je bila priča da neću moći više nikada da treniram.

- Sad jednom godišnje idem na preglede i na kontrolu i ko ne zna da sam bio bolestan po sadašnjim analizama krvi nikada ne bi posumnjao u to.

PRIJAJU MIHINE POHVALE 

Krstičić je među prvima došao na okupljanje reprezentacije u Kuću fudbala kako bi se video sa dojučerašnjim saigračima iz mlade reprezentacije koji se pripremaju za baraž mečeve za EP sa Engleskom.

-Poziv u reprezentaciju je iznenađenje za mene, jer sam već išao da izvadim vizu za Englesku, da bih igrao za mladu selekciju. Međutim, kad sam bio na treningu, trener je zaustavio rad i pozvao sve igrače da se okupe. Nismo znali o čemu se radi i da li je neki problem a onda je saopštio da sam pozvan za A tim i ja sam ostao u čudu. Ostvario mi se dečački san.

Krstičić ističe da mu prijaju pohvale selektora Mihajlovića

-Prijaju mi njegove pohvale. Drago mi je što sam dobio poziv uoči tako važnih utakmica za reprezentaciju i nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Najvažnije je da damo sve od sebe jer samo tako možemo da se nadamo uspehu. Utakmice sa Belgijom i Makedonijom jesu vrlo važne, ali ne i presudne u kvalifikacijama- poručio je Krstičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA