Janković: Igrači danas čitaju samo "Politikin zabavnik"!

Trener Crvene zvezde kaže da bi voleo da njegova ekipa ima isti pristup posle pobeda i da se preispituje kada su novine pune pohvala, a ne samo kada je ''pljuju'' po štampi. Janković je sada potpuno fokusiran na baraž mečeve za EP sa Engleskom

  • 0

Trener fudbalera Crvene zvezde i selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković već je zaboravio na debakl "crveno-belih" od Spartaka u Subotici i sad je u potpunosti fokusiran na baraž mečeve za EP sa Englezima.

- Danas je novi dan. O onome što se desilo u Subotici razmišljali smo juče i sada se okrećemo novim obavezama. Naučio sam da idem dalje i da nema udaranja glavom u zid. Ukoliko nekad i treba da se udari glavom u zid, onda je bolje da se to uradi pre meča. Sad se okrećem reprezentaciji, maksimalan fokus je na Englezima. To sam tražio i od igrača i u očima im vidim da je to tako - rekao je Janković Tanjugu u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Dres mlade reprezentacije nose Zvezdini prvotimci Darko Lazović, Ognjen Mudrinski, Luka Milivojević, Luka Milunović, Filip Mladenović i Aleksandar Pantić, šestorica fudbalera koja su igrala u Subotici.

- Reprezentacija je nešto posebno, nešto što pripada svima nama. Čak ukoliko nekome misli odlutaju na poraz u Subotici, mora pod hitno da se vrati. Ovde je u pitanju velika grupa ljudi, puna entuzijazma, koja radi ozbiljno i predstavlja Srbiju. Zato je važno da fokus bude na Englezima - konstatovao je Janković.

Na pitanje da li poraz u Subotici može da bude dodatni motiv protiv Engleske, jer će momci želeti da se "iskupe", Janković je rekao:

- Svaki poraz je motiv da se u sledećem meču bude bolji. Međutim, lako je sada pronaći motiv. Voleo bih da isti pristup imamo i posle pobeda i da se preispitujemo kada su novine pune pohvala, a ne samo kada nas ''pljuju'' po štampi. Zato sam rekao igračima da danas ne čitaju novine i preporučio im jedino "Politikin zabavnik".

Kada su u pitanju mečevi sa Englezima, Janković je kazao da je ekipa spremna i puna optimizma.

- Kada smo pre nešto više od godinu dana igrali prijateljske mečeve sa Francuskom i Švedskom, cilj je bio da vidimo kako ekipa reaguje u takmičarskom ritmu koji zahteva dva važna meča u tri dana. Istina, tesno smo izgubili te utakmice, ali se nadam da smo izvukli pouke i da znamo kako da se suprotstavimo Englezima - zaključio je on.

Mlada fudbalska reprezentacija pripremaće se u Novom Sadu, a u sredu putuje u Englesku. Taj meč igra se u petak, a revanš je sledećeg utorka u Kruševcu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA