NFL: Rekordi Brisa i San Franciska, Atlanta ruši redom

Kvoterbek Nju Orleansa, Dru Bris, bacio pas za tačdaun u 48. uzastopnom meču regularne sezone i oborio rekord star 52 godine, San Francisko prvi tim koji je u istom meču osvojio više od 300 jardi i pasom i trčanjem

  • 0

Peti vikend NFL-a doneo je  dramatične mečeve, nekoliko "razvaljivanja" i dva rekorda Lige. Prvi rekord postavili su oklopnici San Franciska u demoliranju Bafala sa 45:3, Fortinajnersi su jedini tim ikada koji je u istom meču osvojilo više od 300 jardi i pasom i trčanjem.

Kvoterbek  San Franciska Aleks Smit, čiji je čukundeda bio Srbin pa ima istetoviran krst sa četiri ocila, osvojio je 303 jarda uz tri pasa za tačdaun i zamalo maksimalan pas rejting (156,3), njegova zamena Kolin Kapernik dodao je još sedam jardi, a ukupno sedam napadača koji su trčali sa loptom, među njima i Smit i Kapernik, osvojili su još 311 jardi, za ukupno 621, klupski rekord.

Poslednji nedeljni meč između Nju Orleansa i San Dijega, doneo je ono što se čekalo od 1960, oboren je rekord Džonija Junajtasa, legendarnog kvoterbeka Baltimor Koltsa od 47 uzastopnih mečeva regularne sezone u kojima je bacio pas za tačdaun.

Kvoterbek Nju Orleansa, Dru Bris, prošle nedelje u porazu od Grin Beja izjednačio je Junajtasov rekord, a ove ga je i oborio, kako dolikuje, pobedom 31:24 nad San Dijegom, klubom u kojem je počeo profesionalnu karijeru. Bris je bio briljantan, kompletirao je 29 pasova iz 45 pokušaja za 370 jardi, uz četiri pasa za tačdaun i jedan presečen.

Atlanta je prvi put od osnivanja kluba zabeležila start 5-0, savladavši Vašington 24:17 u gostima. Možda bi ishod bio i drugačiji da kvoterbek Vašingtona Robert Grifin III nije zadobio povredu u trećoj četvrtini, zbog koje je morao da napusti teren. Grifinova zamena Kirk Kazins u drugom posedu lopte uspeo je da baci spektakularan pas za tačdaun od  77 jardi, ali kako je meč odmicao činio je sve više grešaka, presečena su mu dva pasa i Redskinsi su morali da se pomire sa porazom.

Verovatno najveći rivalitet među kvoterbekovima u istoriji NFL imao je 13 epizodu, Tom Brejdi sa Nju Ingland Petriotsima dočekao je starog rivala Pejtona Meninga, ovog puta u dresu Denver Bronkosa i pobedio ga deveti put, sedmi put u regularnoj sezoni, sa 31:21. Patriote nisu imale mnogo problema, vodile su u trećoj četvrtini sa 31:7, da bi Denver sa dva tačdauna ublažio poraz, što je Meningu dalo čak bolji statistički učinak od Brejdijevog.

Debitant Endrju Lak, kovoterbek Indijanapolisa, predvodio je svoj tim do herojskog preokreta i pobede nad favorizovanim Grin Bejom. Iako su na poluvremenu gubili sa 18 razlike, Lak i drugovi nisu se predali, sredinom poslednje četvrtine prvi put su poveli (22:21), a posle primljenog tačdauna uspeli su da ponovo preokrenu na 28:27, Lakovim pasom za Redžija Vejna koji se nekako izvio do end zone i poentirao 35 sekundi pre kraja. Usledilo je uspešno pretvaranje za dva poena trčanjem Donalda Brauna, ali to nije bio kraj uzbuđenjima. Pekersi su uspeli da dođu u poziciju za šut, međutim Mejson Krozbi sa 51 jarda nije uspeo da izvuče produžetak.

Šuter Pitsbuga Šon Suišam bio je bolje sreće od Krozbija, on je svom timu upeo da donese pobedu u poslednjoj sekundi nad Filadelfijom, istina, mogo lakšim udarcem sa 34 jarda, za konačnih 16:14 u meču u kojem su dominirale odbrane. Kvoterbek Filadelfije Majkl Vik izgubio je dva fambla, prvi na svega jard od end zone Pitsburga i glavni je krivac za poraz svog tima.

Šampioni, Njujork Džajantsi "probudili" su se tek posle dva tačdauna Klivlenda, ali već do poluvremena postavili su stvari na svoje mesto i na kraju lako pobedili sa 41:27, uz još jednu odličnu partiju kvoterbeka Ilaja Meninga, kao i raningbeka Amada Bredšoa, koji je istrčao 200 jardi uz tačdaun i izgubljeni fambl.

REZULTATI 5. KOLA:

Sinsinati - Majami 13:17

Njujork Džajants - Klivlend 41:27

Indijanapolis - Grin Bej 30:27

Pitsburg - Filadelfija 16:14

Vašington - Atlanta 17:24

Kanzas Siti - Baltimor 6:9

Džeksonvil - Čikago 3:41

Karolina - Sijetl 12:16

San Francisko - Bafalo 45:3

Nju Ingland - Denver 31:21

Minesota - Tenesi 30:7

U ČETVRTAK:

Sent Luis - Arizona 17:3

UTORAK:

Njujork Džets - Hjuston (02.30)

(Telegraf.rs/Foto: AP, Denver Post)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA