BELGIJANCI DOVODE BANDITA: "Mali Pele" bio u zatvoru zbog silovanja devojčice!

U Beograd dolazi Ilonbe Mboja, koji je odrastao kao član bande i robijao zbog kidnapovanja i silovanja 14-godišnje devojčice. Belgijska javnost osudila njegovo pozivanje u reprezentaciju

  • 1

Posle otkaza Romela Lukakua i veziste Maruana Felainija, selektor Belgije je naknadno pozvao samo jednog igrača za duel sa Srbijom u petak, ali suviše kontroverznog Ilonbe Mboja, napadača Genta, koji je odrastao kao član lokalne bande u Briselu i bio u zatvoru zbog kidnapovanja i silovanja 14-godišnje devojčice.

Momak poreklom iz Kongoa koji stiže u Beograd sa ostatkom ekipe imao je prošlost vrlo burnu.

BRISELSKI KRIMI-RAD

Odrastao u jednom od najopasnijih krajeva belgijske prestonice, bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera u generaciji zajedno sa Mertensom i Kompaijem. Njih dvojica su nastavili razvoj, a Mboja je krenuo u kontra smeru. Propao je, završio u zatvoru. Bio je maloletan kada je osuđen na sedam godina zatvora, tri uslovno.

Bilo je sve izgubljeno, ali se nada pojavila u vidu "Fudbal u zatvoru", gde je Mboja nastavio da trenira i podsetio se najboljih dana kao omladinca.

Tokom 2009. godine izašao je iz zatvora i nastavio karijeru. Šarlroa mu je prva pružila šansu, da bi preko Kortrijka stigao do Genta i sada reprezentacije. Ubrzo je stekao nadimak u Belgiji - Mali Pele.

IGRA ZA ISKUPLJENJE

- Kada su mi preko telefona rekli za poziv u reprezentaciju, mislio sam da je šala. Nisam mogao da verujem! Spreman sam uradim šta god selektor bude tražio. Svejedno mi je šta ću da igram - rekao je potencijalni belgijski "džoker" na "Marakani".

Javnost je u globalu osudila njegovo pozivanje u nacionalni tim, a predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza brani Mboju na sve načine.

- Znam da nekima nije svejedno. Posebno žrtvama silovanja. Ali nisam upoznat sa svim činjenicama i ne poznajem momka dovoljno dobro da bih sudio o njemu - rekao je predsednik FS Belgije Fransoa De Kersmaker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Unknown

    10. oktobar 2012 | 17:23

    Nemoj samo da siluje i nasu odbranu,inace smo gotovi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA