"MARAKANA" ZANEMELA: Srbija igrala, Belgija davala golove! (VIDEO)

Posle jalovih napada Srbije, Belgijanci su usred Beograda održali javni čas modernog fudbala, pa se kući vraćaju sa ubedljivih 3:0

  • 9

Fudbaleri Belgije su u trećoj utakmici A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje se igra u Brazilu 2014. godine, na iznenađenje nacije pobedili Srbiju sa, ispostavilo se, ubedljivih 3:0 (1:0). Skoro 20.000 pokislih i promrzlih navijača ne mogu da budu zadovoljni rezultatom, ali, ako im je za utehu, mogu igrom izabranika Siniše Mihajlovića.

Od momenta kada je lopta krenula sa centra jasno se videla taktika "orlova" - što pre ugroziti golmana Kurtoa. Već u 2. minutu Zoran Tošić je pogodio stativu, kada je golman Atletika iz Madrida, već bio savladan. Napad preko leve strane bio je konkretniji, pa je Kurtoa mrežu spasao i u 6. minutu. Srbija je bila agilnija, a izabranici Siniše Mihajlovića nisu prezali ni da šutiraju iz daleka.

Šok na "Marakani" desio se u 34. minutu kada je Belgija povela golom Benteke, posle centaršuta De Brujna sa leve strane.

Samo dva minuta nakon pogotka Belgije, Tošić je na drugoj strani imao sjajnu priliku ali je sa desne strane šutirao svojom slabijom nogom, ali je lopta prohujala tik pored desne stative!

Prve čarke između navijača Belgije i nekoliko navijača naše reprezentacije sa južne i istočne tribine. Jedan navijač sa južne tribine ušao je u tunel i oduzeo zastavu Belgijancima nakon nekoliko provokacija.

Početak drugog dela meča bio je isti kao i utakmice... "Orlovi" su na sve načine pokušavali da dođu do izjednačenja, a ono po prikazanom zaslužuju. Lazar Marković, iako igra tek četvrti meč u reprezentaciji, deluje iskusno i pravi dosta problema odbrani Belgijanaca. Međutim, njihova poslednja linija ne greši i u igri pod pritiskom, a i publika, je posle uvodne koreografije, manje-više poznate, počela da navija za fudbalere.

"Hoćemo pobedu" i "'Ajmo, 'ajde, svi u napad" bili su podstrek, ali su Belgijanci iz brzih kontranapada ugrožavali golmana Brkića.

Uvodnih 15 minuta pripalo je našim fudbalerima, ali su se Belgijanci oslobodili pritiska i od 55. minuta su sasvim ravnopravni na mokroj travi "Marakane". Mihini izabranici su izgubili kontrolu utakmice, a prve minute u seniorskoj reprezentaciji upisali su Marko Šćepović i Alen Stevanović.

Belgija je u 68. minutu duplirala prednost i utišala naše navijače. Lako su "đavoli" došli u situaciju za postizanje gola, a trk De Brujna bio je koban. Lako je ovaj momak postigao svoj reprezentativni prvenac. Posle primljenog gola jasno je da i koncentracija, ali energija znatno opala, ali je Marko Šćepović smogao snage da šutira. Precizno, ali samo u golmana Kurtoa. Minut kasnije opet je Šćepović, sada iskosa sa desne strane, pokušao, ali je i ovoga puta Kurtoa izašao kao pobednik.

U 80. minutu selektor Mihajlović "ivlači" poslednji adut - Dejana Lekića. Srbija sa dva špica, uz duboki presing pokušava da stigne, bar do gola. Lako "probijaju" po stranama naši, ali posle centaršuteva nema realizacije. Tačku na "i" stavio je Mirales u 90. minutu dodatno zabrinuvši Mihajlovića. Brazil je sada za korak dalji, ali do kraj kvalifikacijaa, i pored "belgijskog časa" fudbala ima još dosta da se igra.

Stadion: Crvene zvezde

Gledalaca: 17.000

Žuti kartoni: Kolarov 47. - Benteke 34, Vicel 53.

Strelci: Benteke 34, De Brujin 68, Mirales 90.

SRBIJA: Brkić - Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov - Ignjovski, Mijailović - Tošić (Stevanović), Tadić (Lekić), Marković - Đuričić (M. Šćepović).

BELGIJA: Kurtoa - Aldervirel, Fermalen, Kompani, Fertongen - Vicel, De Brujn (Miralas), Dembele, Benteke - Azar (Mertens) - Čadli.

GRUPA A

SRBIJA - Belgija 0:3

(Bentek 34, De Brujn 68, Mirales 90.)

Makedonija - Hrvatska 1:2

(Ibraimi 16. - Ćorluka 33, Rakitić 60.)

Vels - Škotska 2:1

(Bejl 81. pen, 89. - Morison 28.)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.

    13. oktobar 2012 | 00:11

    Ne cudi me...!!! Mihajlovic trazi pevace a ne igrace... Glupost Mihajlovica nikad kraja... Ae sad da cujem Mihajlovicu ko je kriv...

  • Gogi

    12. oktobar 2012 | 22:49

    Ajde da batalimo fudbal na desetak godina i te pare ulozimo u druge sportove.Svako dobijamo vise od svih drugih sportista koji su nepravedno skrajnuti.

  • TorcidaS

    13. oktobar 2012 | 06:44

    A,jesul pjevali himnu?!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA