Marej preslišao Federera, s Noletom za titulu

Britanac, uprkos lošem servisu, iskoristio bledo izdanje prvorangiranog svetskog tenisera savladavši ga u dva seta - 6:4, 6:4

  • 0

Britanac Endi Marej savladao je u polufinalu ATP turnira u Šangaju  Švajcarca Rodžera Federera 2:0 u setovima 6:4, 6:4 za sat i 38 minuta i boriće se za titulu sa našim Novakom Đokovićem.

U prvom setu oba tenisera su loše servirala, naročito Federer, koji je napravio pet duplih grešaka, uz očajan procenat ubačenog prvog servisa od samo 53 odsto. Marejev procenat bio je čak i niži (52), ali bar je imao samo jednu duplu grešku i četiri asa. Tako loš servis Švajcarca doveo je do dva brejka Mareja, nasuprot jednog Federera, i to je odlučilo set.

U prvom gemu drugog seta Federer, pošto je spasao šest brejk lopti, uzrokovao je prekid meča, žaleći se zbog nekoliko kapi kiše koje su pale na teren. Pauza mu je koristila, spasao je i sedmu brejk loptu u možda najboljem poenu u meču i posle mnogo muke nekako iščupao gem na svoj servis.

U petom gemu, kod rezultata 2:2, Marej je potpuno neočekivano stigao do brejka posle vođstva Švajcarca 40:0. Škot je postigao pet uzastopnih poena i poveo 3:2, da bi potom održavao prednost, a baš kad je trebalo da servira za meč usledio je novi prekid zbog kiše.

Prekid nije poremetio Mareja kad je meč nastavljen. Britanac je prepustio samo jedan poen Federeru i plasirao se u finale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA