FORMULA 1: Fetel slavio u Koreji, prestigao Alonsa

Aktuelni svetski šampion zabeležio šetvrtu pobedu u sezoni, treću uzastopnu, i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu

  • 0

Na Velikoj nagradi Koreje, 16. trci šampionata Formule 1, pobedio je aktuelni svetski šampion, Nemac Sebastijan Fetel, vozač Red Bula ispred klupskog kolege Marka Vebera i Španca Fernanda Alonsa.

Fetel je ovom pobedom prestigao Alonsa i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 215 bodova, dok Alonso ima 209, a do kraja su ostale četiri trke. 

Fetel je od starta preuzeo vođstvo i sigurno ga čuvao tokom cele trke, a nije ga omelo ni kratko izletanje se staze u 35. krugu. Pred kraj Nemcu je javljeno da uspori, pošto mu se istrošio pneumatik, ali se on na to nije obazirao i pobedio je sa osam sekundi prednosti ispred Vebera, a 12 ispred Alonsa. Među prvih deset stigli su još Masa, Raikonen, Hilkenberg, Grožan, Vernje, Rikardo i Hamilton.

Trka nije donela previše uzbuđenja mada je u početku izgledalo da će ih biti.

Već u prvom krugu došlo je i do prvih odustajanja, Džensonu Batonu stradao je desni prednji točak, pošto ga je udario vozač Zaubera, Japanac Kamui Kobajaši. Japanac je bolje prošao, pošto je posle zamene guma u boksu uspeo da nastavi trku, ali u 16. krugu i on je morao da odustane. I Niko Rozberg završio je trku pre isteka prvog kruga, parkiravši se pored staze.

Dalje je sve uglavnom išlo mirnim tokom, dvojac Red Bula sigurno je čuvao vrh, a Fernando Alonso nije uspeo da se pomakne sa trećeg mesta, a pitanje je da li bi i to sačuvao da iz boksa Ferarija nije upozoravan njegov klupski kolega Felipe Masa da ga ne prestigne.

POREDAK VOZAČA: 1. Sebastijan Fetel (Red Bul) 215 bodova, 2. Fernando Alonso (Ferari) 209, 3. Kimi Raikonen (Lotus-reno) 167, 4. Luis Hamilton (Meklaren-Mercedes) 153, 5. Mark Veber (Red Bul) 152...

POREDAK KONSTRUKTORA: 1. Red Bul 367, 2. Ferari 290, 3. Meklaren-Mercedes 284, 4. Lotus-Reno 255, 5. Mercedes 136...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA