BARAŽ MLADIH, SRBIJA - ENGLESKA (18.00 TV): Hladna glava vodi na EP

Selektor "orlića" Aleksandar Janković očekuje težak meč protiv Engleza i smatra da njegovi izabranici moraju da odigraju pametno, a nada se odluci u poslednjih pola sata igre

  • 0

Mlada reprezentacija Srbije dočekuje u Kruševcu (18.00 TV RTS 2) reprezentaciju Engleske u revanš meču baraža za Evropsko prvenstvo 2013. u Izraelu. "Orlići" iz prvog meča imaju gol minusa i protiv čvrstog rivala očekuje ih teških 90, možda i 120 minuta borbe, a ni penali nisu isključeni.

- Očekuje nas sasvim drugačiji meč od onog u Noriču. U Engleskoj smo imali rovovsku bitku, jak ritam i malo prilika za gol. Sada bi trebalo biti pametan. Odluka o učesniku Evropskog prvenstva pašće u poslednjih 30 minuta - prognozira selektor mladih Aleksandar Janković.

Poslednjih dana vežbani su i penali.

- Uvek proveravamo preciznost sa bele tačke. Bez obzira da li će se dvoboj završiti u regularnom toku, posle produžetaka ili penala, neophodno je uložiti mnogo snage za trijumf - rekao je Janković.

Sastav Srbije će sigurno pretrpeti promene - zbog parnih kartona Aleksandar Pantić i Filp Mladenović nemaju pravo nastupa, ali suspenzije su odradili Nikola Ninković i Milan Rodić.

- Roviti su Lazović i Gudelj. Medicinski tim čini sve da ih osposobi, a obojica imaju veliku želju da igraju ovako važnu utakmicu. Ko god da istrči na teren biće spreman za borbu - veruje selektor "orlića".

I Englezi imaju svojih problema - jedan od najboljih igrača, Džek Rodvel, odnedavno član Mančester sitija, nije doputovao na revanš zbog povrede tetive. Selektor Albiona Stjuart Pirs ne može da računa i na beka Liverpula Džeka Robinsona i golmana Noriča Deklana Ruda, ali u tim se vraća Džon Šelvi, koji je nastupio za A reprezentaciju protiv San Marina.

Mlada reprezentacija poslednjih godina dobro je igrala u baražu, ali sa Englezima nemamo lepa sećanja, a rival dolazi sa prednošću iz prvog meča.

- Navikli smo da igramo pod velikim pritiskom, svi su ovde članovi Partizana, Zvezde ili evropskih klubova, u kojima su pobede uvek imperativ. Imaju Englezi prednost, biće nam još teže zbog toga, ali ne plašimo se, verujemo da će ambijent u Kruševcu biti naš veliki adut, jači od rezultatske prednosti koju je „Albion“ doneo sa sobom - optimista je vezista Saša Marković.

U podršku sa tribina uzda se i selektor.

- Srećni smo što se vraćamo u Kruševac, u kom smo imali sjajnu atmosferu i pun stadion protiv Makedonije. U takvom ambijentu igraču mogu da pruže i više od onog što je objektivno. Imamo veliki optimizam i samopouzdanje i učinićemo sve da na kraju slavimo - zaključio je u pozitivnim duhu Aleksandar Janković.

SRBIJA - ENGLESKA (18.00 TV RTS 2)

Stadion: Mladost u Kruševcu. kapacitet: 10.330. Sudija: Husein geček (Turska)

SRBIJA (4-2-3-1): Aleksić - Gudelj, Medojević, Kosanović, Rodić - S. Marković, Milivojević - Lazović, Ninković, Despotović - Mudrinski.

ENGLESKA (4-4-2): Batland - Smit, Rouz, Louv, Kolker - Zaha, Doson, Henderson, Šelvi - Sterling, Vikam.

PAROVI BARAŽA:

Holandija - Slovačka 2:0 (prvi meč 2:0)

Rusija - Češka (14.30, 2:0)

Švajcarska - Nemačka (17.30, 1:1)

Švedska - Italija (18.00, 0:1)

Srbija - Engleska (18.00, 0:1)

Norveška - Francuska (18.00, 0:1)

Danska - Španija (18.30, 0:5)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA