"ORLIĆI" NEĆE LETETI EVROPOM: Pobeda Engleza i tuča na kraju utakmice! (VIDEO)

Utakmica je završena rezultatom 1:0 golom Konora Vikama u 94. minutu i tučom na terenu, zbog koje je Deni Rouz zaradio crveni karton

  • 0

Ružnim scenama završena je dobra revanš utakmica baraža između mladih reprezentacija Srbije i Engleske na kruševačkom stadionu "Mladost". Englezi su pobedili 1:0 u poslednjim sekundama Konor Vikam, koji je loptu poslao u prazan gol u 94. minutu, jer je golman Aleksić bio na drugoj polovini pri izvođenju poslednjeg slobodnog udarca. 

Na kraju, "orlići" neće igrati na Evropskom prvenstvu u Izraelu 2013. godine.

Utakmica je završena tučom na terenu, a sudija Husein Goček je posle gužve Deniju Rouzu dosudio crveni karton, zbog čega neće moći da nastupa u prvim utakmicama šampionata.

Po postizanju Vikamovog gola, sa tribina su leteli razni predmeti, nekolicina igrača i članova stručnog štaba se sukobilo na terenu, a Saša Marković je pokušao da smiri Rouza, koji je besno šutnuo loptu prema tribinama i zaradio karton. Tamnoputi igrač je inače nekoliko puta morao da sluša majmunske uzvike sa tribina tokom utakmice, pa je verovatno to "načelo" njegovu nervozu.

Taman što su se strasti na kratko smirile, nastavljeno je guranje i udaranje, koje se preselilo u tunel koji se dobro drmao kako su pojedini igrači pokušavali da uđu.

ENGLEZI PONOVO DŽELATI

Kao i pre 13 godina, upravo je mladi "Gordi Albion" sprečio našu mladu reprezentaciju da igra sa najboljim ekipama Evrope.

Izabranici Stjuarta Pirsa od starta su počeli agresivnom igrom, pa su već u četvrtom minutu pogodili prečku šutom Marivina Sordela. Desetak minuta kasnije je Nikola Ninković uputio prvi šut ka golu, ali mu je na vrhu kaznenog prostora zasmetao Ognjen Mudrinski.

Mladi Partizanov fudbaler je potom posle centaršuta Darka Lazovića ovaj put uputio mnogo bolji šut, ali je nažalost završio nekoliko centimetara pored stative. Nedugo zatim, Branimir Aleksić nije na vreme krenuo na loptu, a njegov kiks je mogao da iskoristi Zaha. Srećom, samo još jedna prilika za "Albion".

"Orlići" su se razigrali u drugom poluvremenu, koji su imali priliku i da povedu posle kornera, ali je šut Luke Milivojevića bio zamalo neprecizan iznad stative.

Naši fudbaleri imaju dobru podršku na stadionu u Kruševcu. Skandiralo se "Srbija", ali i "Tole lopove" i "Ubij Engleza" kad se Sordel uhvatio za struk. U 22. minutu je na kratko prekinuta utakmica zbog ubacivanja baklje.

Na startu drugog poluvremena je Srbija bila ta koja je bila agresivnija na terenu. Golman Batlend je morao da interveniše posle sjajnog udarca raspoloženog Ninkovića. Selektor Aleksandar Janković je u 59. minutu pokušao nešto da promeni zamenom Lazovića Filipom Malbašićem i Kojića Đorđem Despotovića.

Bombu sa 40-ak metara je poslao Kosanović, ali je mreža gostiju mirna. Englezi su pritisli u odbrani, a Janković je na teren poslao Sašu Markovića umesto Ninkovića.

Gosti su se maksimalno trudili da odugovlače i kradu "orlićima" vreme. U zaustavnom vremenu je dosuđen i poslednji slobodan udarac za Srbiju, u kom je učestvovao i Aleksić. Golman nije uspeo da se na vreme vrati i spreči Vikamov pobednosni gol.

SRBIJA: Aleksić - Kosanović, Medojević, Gudelj, Rodić - Milivojević, Čaušić, Ninković, Lazović - Kojić, Mudrinski

ENGLESKA: Batlend - Smit, Rouz, Lov, Kolker - Zaha, Henderson, Sordel, Douson - Ins, Delfuneso

REZULTATI REVANŠ MEČEVA BARAŽA

Rusija - Češka 2:2, prva utakmica 2:0

Švajcarska - Nemačka 1:3, prva utakmica 1:1

Švedska - Italija 2:3, prva utakmica 0:1

Srbija - Engleska 0:1, prva utakmica 0:1

Norveška - Francuska 5:3, prva utakmica 0:1

Danska - Španija (u toku), prva utakmica 0:5

ponedeljak

Holandija - Slovačka 2:0 prva utakmica 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA