BANE IVANOVIĆ: Želim malo više poštovanja

"Nisam uvređen rečima selektora, ali sam iznenađen. Uvek sam bio vojnik reprezentacije, bilo na terenu ili na tribinama. Nisam rekao Mihajloviću da razigrava igrače iz svoje menadžerske agencije", rekao je fudbaler Čelsija

  • 1

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović kaže da nije uvređen zbog prozivke selektora Mihajlovića da su on i Kolarov krivci za poraz od Belgije, ali ističe da je bio iznenađen.

Ivanović dodaje da zaslužuje više poštovanja, ne zbog starih zasluga, već zbog čitave situacije u reprezentaciji i dodaje da nije tačno da je selektoru rekao "Nisam došao iz Londona da razigravam igrače iz tvoje menadžerske agencije".

- Možda je bilo normalno da Kolarov i ja snosimo najviše odgovornosti, a način na koji to selektor želi da prezentira je njegova stvar. On odlučije, on snosi najveću odgovornost.

NEMAM PROBLEM S MIHAJLOVIĆEM

- Ne mogu, dakle, da kažem da sam bio povređen. Pre bih rekao da sam bio iznenađen, jer nisam očekivao takvu reakciju selektora. Istina, to nam je rekao u toku poluvremena, zatim i posle meča, ali... Ponavljam, njegova odluka - rekao je u razgovoru za "Sport" Branislav Ivanović.

Fudbaler Čelsija kaže da nikad nije bilo problema u komunikaciji sa selektorom Mihajlovićem:

- Jasno je da mi poštujemo njegovo opredeljenje i sve ideje koje želi da sprovede u delo. Hteli smo najbolje, nije ispalo dobro i kritika je na mestu. Ne treba, ipak, osuđivati našu želju, a hteli smo mnogo.

- Ono što želim da čuje javnost, da čuje i selektor, ja ne želim da krijem. Imali smo razgovor, ne jedan, i nije bilo problema u toj komunikaciji. Zbog lošeg rezultata u Skoplju sve je dobilo drugu konotaciju - kaže kapiten Srbije.

- Naš razgovor je bio onakav kako je selektor već objasnio. Političari bi rekli konstruktivan. Dešavale su se možda neke stvari koje nisu smele da dođu do javnosti.

Ivanović je otkrio da nije replicirao selektoru da nije došao da razigrava igrače iz njegove menadžerske agencije:

- Ne, zaista nisam. Pa to ne bih bio ja. Nikada nisam imao ispad takve prirode i zbog toga ne bih ulazio u dalju priču. Oni koji me poznaju znaju da je tako.

Ivanović dodaje da u fudbalu ne postoje stare zasluge ali ipak nije očekivao takve reakcije.

- Naravno da svaki igrač za sebe smatra isto, tako i ja u ovom slučaju smatram da zaslužujem više poštovanja! Ne zbog mene, već zbog cele situacije.

- Takođe, znam da u fudbalu ne postoji juče, ne postoje stare zasluge, svaki dan je dokazivanje, i ja sam to odavno naučio. Zbog toga me sve malo iznenadilo.

- Priznajem, možda je bilo taktičkih grešaka, ali druge stvari ne bi smele da mi se stavljaju pod lupu. Bio sam i ostao vojnik reprezentacije, na terenu, klupi ili tribinama.

MALE ŠANSE ZA BRAZIL

Na kraju, Ivanović poručuje da su male šanse za odlazak u Brazil, ali da će reprezentacija nastaviti da se bori.

- Šanse su male, ali su iste kao i kada smo počeli kvalifikacije. Setimo se prognoza i pisanja u tom periodu, našeg uvoda i formiranja novog tima. Imamo mlad tim, velikog potencijala, tim koji traži vreme.

- Imamo, međutim, šest bodova zaostatka i ne želimo, barem ja neću, bilo koga da lažemo i zavaravamo. To ne znači predaju, naprotiv. Fudbal je igra iznenađenja, sada bismo drugačije pričali da smo načeli Belgiju u onih uvodnih pola sata igre.

- Zašto se ne bismo nadali nekom preokretu? Moramo da se borimo do kraja, da sačuvamo zajedništvo i odnos prema dresu - ističe Branislav Ivanović, kapiten "orlova".

(Telegraf.rs/Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje Djolewsky Djordjevic

    28. oktobar 2012 | 03:32

    on najbolji igrac reprezentacije i treba da se postuje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA