NBA ŠOK: Oklahoma poslala Hardena u Hjuston

Pošto nije uspeo da se dogovori sa igračem, klub je poslao reprezentativca SAD u Hjuston u trejdu koji uključuje šest igrača i tri pika sa drafta

  • 0

Džejms Harden nije više član Oklahoma Siti Tandera. Finalista poslednjeg NBA šampionata poslao je svog trećeg najboljeg igrača u Hjuston Rokitse, zajedno sa centrom Kolom Oldrihom i krilima Dekuanom Kukom i Lazarom Hejvordom.

Odluka Tandera prilično je iznenađujuća, jer rezultati govore da je tim sa Hardenom bio vrlo blizu da postane šampion, Harden je bio i član olimpijske reprezentacije SAD, koja je u Londonu uzela zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a proglašen je i za najboljeg šestog igrača sezone.

Novi članovi Oklahome su bek/krilo Kevin Martin i bek Džeremi Lamb, a tim je dobio od Rokitsa pravo i na dva pika prve i jedan pik druge runde drafta.

Oklahoma je Hardenu ponudila četvorogodišnji ugovor vredan 55,5 miliona dolara, 4,5 miliona manje od maksimalnog ugovora koji će dobiti od Hjustona.

Najbolji tim Zapada ranije je potpisao dugoročne ugovore sa Kevinom Durentom, Raselom Vestbrukom i Seržom Ibakom, ali je jezgro tima okrnjeno pošto Harden nije pristao na ponuđene uslove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA