AKCIJA: Uhapšena petorica navijača Novog Pazara!

Hapse se odgovorni za parolu o "Žutoj kući" prethodne srede na meču između Novog Pazara i Rada

  • 1

Kako Telegraf saznaje, policija je u Novom Pazaru uhapsila petoricu vođa navijača fudbalskog kluba Novi Pazar koji su u sredu nosili transparent sa skandaloznom porukom na utakmici domaćeg kluba protiv beogradskog Rada - "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća".

Lišeni su slobode Emir R. (39), Edin P. (30), Mirza G. (30), Enes V. (24) i Emir H. (21) iz Novog Pazara, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a određena im je mera zadržavanja do 48 časova.

Postoje sumnje i da je Enes V. izvršio i krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju poslova bezbednosti.

Zbog narušavanja Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, uz pet uhapšenih navijača identifikovano je još 15 osoba koje su držale transparent i koje će biti procesuirane narednih dana.

FK NOVI PAZAR: OČEKUJEMO HAPŠENJA I U BEOGRADU!

Portparol fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je da su privođenja navijača tog kluba dokaz da je država rešila da se uhvati u koštac sa problemom huliganizma, ali da istu reakciju očekuju i u Beogradu.

- To pokazuje da je država rešila da se uhvati u koštac sa problemom, ali, isto tako očekujemo od njih hapšenja i u Beogradu, navijača Rada, Partizana i Crvene zvezde, jer su to jednaki izgrednici kao ovi u Novom Pazaru - rekao je Korać Tanjugu.

Na utakmici Partizana i Novog Pazara, odigranoj u nedelju na stadionu "crno-belih", deo navijača Partizana razvili su transparent sa citatom iz knjige "Nož" Vuka Draškovića, na kojem je pisalo: "Alija!? A Spasoje Jugović?".

- Nakon sinoćne utakmice svi fudbalski radnici su ponovo zgroženi. To još jednom dokazuje da ni najorganizovaniji klubovi, predstavnici Srbije u Evropi, kao što je Partizan, nisu u stanju da reše probleme sa navijačima, tako da je teško očekivati da klubovi poput Novog Pazara samostalno reše ovakve probleme - poručio je Korać.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djanfranko

    29. oktobar 2012 | 18:53

    ne znam koga vredja transparent ( čitaj istina ) ??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA